Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  kapotte groef-messing houten vloer

  Een oude planken vloer welke na enkele keren opnieuw leggen dusdanig is beschadigd op de groef en messing moet ik op de een of andere manier toch verbinden. Van bovenaf schroeven in geen optie, ik wil geen schroefgaten, ook niet opgevuld. verdekt schroeven kan, maar tegen het opkantelen is niet overal over de gehele planken voldoende groef of messing meer aanwezig. Van onderen kan niet met een lat worden gewerkt ivb met isolatie tussen de draagbalken.
  Is een deuvel-verbinding een goede keuze? Alle tips zijn welkom!!!

 2. #2

  Re: kapotte groef-messing houten vloer

  Als deze houten vloer in het zicht komt zit er volgens mij niets anders op dan de huidige veer & groef weg te zagen en vervolgens met een profielfrees een nieuwe veer & groef te maken.
  Het geheel wordt dan natuurlijk wel smaller maar op de sloop zijn ongetwijfeld vergelijkbare vloerdelen verkrijgbaar. Doe je die langs de kanten.

  gandel

 3. #3

  Re: kapotte groef-messing houten vloer

  De vloer wordt aangelegd aan een identieke ruimte, de maat/breedte van de planken staat dus
  vast, deze vloer is in het verleden al een keer opnieuw gelegd, maar de messing en groef was toen niet zo erg beschadigd. Ik weet dat het het beste zou zijn om de planken opnieuw te frezen, maar dat kan dus niet.... Zou een deuvel (oid) goed genoeg tegen kantelen werken?

 4. #4

  Re: kapotte groef-messing houten vloer

  De delen met deuvels samenbouwen is geen probleem, werd trouwens vroeger meermaals gedaan, zeker bij brede vloerdelen.

  De delen werden dan gewoon koud tegen elkaar geplaatst en onderling verbonden met lange metalen deuvels om schotelen en kromtrekken tegen te gaan. Daarna werd de hele vloer genageld op de onderliggende constructie.

  Mvg,

  André

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2008
  Locatie
  Krimpenerwaard
  Berichten
  299

  Re: kapotte groef-messing houten vloer

  zou toch eerder een losse veer/lamello nemen ipv deuvels

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top