Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Beginners houtbewerking

  Goedendag ,

  Ik wil graag beginnen met het bewerken van hout . Ook wil ik in de toekomst eigen meubels gaan maken en designen . Het is zo dat ik bijna geen ervaring heb in houtbewerking , hoe kan ik het beste beginnen ? En wat zijn de eerste meest simpele dingen aan wat ik kan gaan werken ?

  Met vriendelijke groet , Noah .

 2. #2

  Re: Beginners houtbewerking

  Hallo,

  Ik ben zelf ook ongeveer 1 a 2 jaar geleden begonnen met hout bewerken/ meubels maken. Alhoewel je er min of meer in groeit en niet van de 1 op de andere dag bedenkt om met hout te gaan werken. Hetgeen ik gedaan heb en nog steeds doe, is lezen lezen lezen en doen. Internet staat vol met info over dit onderwerp. Dus het beste begin je met iets waar je behoefte aan hebt, een kastje of wat dan ook en struin je het internet af voor voorbeelden en werkwijzen.

  Je zal er achter komen dat je tijdens het maken steeds op nieuwe vragen stuit. Om een voorbeeld te noemen: stel je gaat werken met een beitel om een bepaalde verbinding passend te maken, dan zal je erachter komen dat een scherpe vlakke beitel onontbeerlijk is. Dus kom je vanzelf op het onderwerp slijpen en wetten van beitels. Tenminste zo gaat het bij mij.

  Maar goed, om te beginnen kun je een boek aanschaffen over hout bewerken in het algemeen.

  success.

 3. #3

  Re: Beginners houtbewerking

  en als je dan flink wat gelezen hebt (en nog steeds mateloos gefascineerd bent) dan kan je een beginners cursus doen ergens bij je in de buurt.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  441

  Re: Beginners houtbewerking

  Misschien vindt je HIER iets meer.

  Ed

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top