Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  houtinleg in een specifieke vorm

  Beste hout collega's,

  Ik wil graag in een paneel een figuur van een andere houtsoort. het figuur is de houtinleg die je ook aan de rand van een viool ziet (purfling) . het voordeel van mijn wens is dat het paneel gewoon vlak is. het nadeel is dat ik geen aanslag heb voor mijn kruishout om de groef te maken


  Ik heb al een A3 vel gemaakt met de vorm en grootte die ik wil hebben. zie de bijlage. Het gaat om de binnenste lijn. De buitenste lijn heeft een afstand van 13 mm tot de binnenste.

  Ik had in gedachten om een heeeeel dun freesje van 1 mm en een kopieer ring te gebruiken als ik een mal maak van die buitenste lijn. de afstand tussen freesje en buitenkant van de kopieer ring zal in dit geval 12,5 mm zijn (andere afmeting mag ook) en dan zou ik die groef opvullen met 1 mm dik fineer. ik weet dat fineer meestal 0.7mm is en als er een freesje bestaat die 0.7 mm dit is dan is dit uiteraard een beter idee.

  nu weet ik niet of ik heel dom en omslachtig bezig ga en dat er een beter idee is om dit voor elkaar te krijgen.
  en zo niet ... weet iemand (uit ervaring) waar zulke freesje te krijgen zijn? ik heb deze gevonden maar er staat verder geen enkele informatie bij
  http://www.vdhbv.nl/metaalbewerkings...3-1-16275-1-0/

  ik heb er ook nog geprobeerd om het met de hand te doen i.c.m. een mal maar het mes snijdt te snel van de mal af of "klimt" op de mal.

  Attached files purfling 2.skp.pdf (64.5 KB)

 2. #2

  Re: houtinleg in een specifieke vorm

  Misschien heb je wat aan dit filmpje met Silas Kopf. Op FWW staan ook wel filmpjes van Silas, maar deze is echt prachtig!!
  http://furnitology.blip.tv/file/1454525/

  jaap

 3. #3

  Re: houtinleg in een specifieke vorm

  Er bestaan freesjes voor een dremel die een negatieve snede hebben en speciaal voor randinleg voorzien zijn. Als je vooaf een mal maakt waartegen je kan werken is het frezen geen probleem. Maar als ik in uw plaats was zou ik gewoon vioolrandinleg gebruiken. Veel mooier dan een strookje fineer op zijn kant. Klik eens op onderstaande catalogus en je vind alle benodigdheden. De frezen beginnen vanaf 1 mm en lopen op per 0.1 mm.
  De winkel bevind zich in antwerpen maar ze sturen wel op per post. Let wel, hun prijzen zijn al even niet maar aangepast. Best dus even vooraf informeren.

  http://www.proarte.be/bouwer/cat.pdf

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top