Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: voordeur

 1. #1

  voordeur

  In mijn huis heb ik een voordeur zitten die gemaakt is van een plaat multiplex van 40 mm,deze zit er al 30 jaar in en is bovenin een klein beetje krom.Verder is hij echt niet mooi,dus ik ben van plan de orginele deur na te maken.Eigenlijk wil ik hem weer van multiplex maken en dan daar de orginele profielen infrezen en op sommige plaatsen opdikken met hardhouten latten.Is er iets wat ik nu al kan doen tegen het kromtrekken bv.ijzeren hoeklijn infrezen of ijzeren strip erin.Of is dit kansloos.

 2. #2

  Re: voordeur

  Hallo

  ff google op multiplex deuren :idea: o.a. http://www.rozut.nl , http://www.albodeuren.nl en je belangrijkste vraag (kromtrekken) word beantwoord. Succes met de klus

  m.v.g. Geurt.


  -------------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer-----------------

 3. #3

  Re: voordeur

  bedankt voor de tip,ik zag dat ze daar gebruik maken van multiplex met 2 platen aluminium ertussen.Dit is natuurlijk zelf niet te verwezelijken.Dus is er nog een andere mogelijkheid?Ze hadden het ook over een koker erin,maar hier staat geen tekening van op.Heeft het zin om er links en rechts een koker in te maken deze kan dan volgens mij maximaal 25x25 mm zijn anders heb je geen hout meer over.Zou deze kromtrekken tegengaan of is het verspilde moeite?

 4. #4

  Re: voordeur

  Om het kromtrekken bij een multiplex deur aanzienlijk te verminderen is het verstandig om ruim van te voren de deur rechtop weg te zetten.
  Je kunt dan zien hoe de deur krom zal trekken en aan de hand daarvan kun je hem goed afhangen.
  Een 40 mm Okume multiplex deur trekt over het algemeen minder krom dan een gewone multiplex deur.
  Daarnaast is het belangrijk de deur goed in de verf te zetten en te houden!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top