Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: Festool ts55

 1. #1

  Festool ts55

  Allen,

  Gezien de geplande verbouwingswerkzaamheden aan mijn woning overweeg ik te investeren in een degelijke cirkelzaag. Het probleem is dat ik de zaag voor nogal diverse toepassingen nodig heb: ruwer afkortwerk van vloerbalken, op maat zagen ondervloeren, zaagwerk voor inbouwkasten, precies afkortwerk voor plinten e.d. Na wat opzoekwerk kom ik uit bij de festool ts55 eventueel in combinatie met de cms set of de mtf tafel. Ik kan alleen moeilijk inschatten of deze zaag voor al dit werk geschikt is en of ik niet beter investeer in een gewone cirkelzaag en een afzonderlijke afkort- en verstekzaag. Wat zijn jullie ervaringen met de ts55 en specifiek in combinatie met de cms set. Is deze set bijvoorbeeld geschikt om plinten af te korten?

  Alvast bedankt voor de info.

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.641

  Re: Festool ts55

  Als je te verwachte zaagdiepte niet meer is dan zo'n 50 mm kan je uitstekend met een TS55 aan de slag. Ik heb deze zaag gekocht met CMS tafel maar dat moet je meer zien als een zaagtafel. Voor meer algemener werk zou ik je een MTF/3 aanraden. Dan heb je een werktafel waar je ook op zagen kan. Het standaard zaagblad is vrij fijn, goed voor afkorten. Voor het schulpen kan je beter een blad erbij kopen met minder tanden. Met de MTF/3 heb je wel steeds de beschikking over je zaag, die zit niet ingebouwd.
  In Nederland heb ik met veel plezier met een CMS tafel gewerkt. In de USA, waar ik naartoe ga verhuizen, is deze helaas (nog) niet leverbaar. Daar heb ik een MTF/3 gekocht. Ook daar beleef ik veel plezier aan.

 3. #3

  Re: Festool ts55

  Ik ben een oud dijkhuisje aan het verbouwen, en heb (bijna) alles gedaan met de Festool TS 55. De zaagdiepte is wat beperkt met 55mm. Voor het overige werk heb je er een prima zaag aan. Voor het zagen van lange latten gebruik ik een rollenkop op een losse standaard ( hoe heet zo'n ding?) Voor het afkorten van niet te lange stukken, en vooral voor het precies verstekzagen gebruik ik de schuiftafel. Deze is als los accesoire verkrijgbaar en aan de stationaire zaagtafel vast te schroeven. Absoluut een aanrader! Super nauwkeurig zaagwerk. ik ben op dit moment een kippenhok aan het timmeren, van gepotdekselde delen. De hoeken zaag ik met een dubbel verstek. Eerst even een proefstukje maken voor de juiste hoek, de instellingen onthouden, en zagen maar. Het past feilloos. Wat ook erg lekker is, is de afzuiging met de Festool stofzuiger. Het scheelt mij verschrikkelijke niesbuien en tranende ogen.Behalve comfort ook een stukje gezondheid. Groeten, Jan-Kees

 4. #4

  Re: Festool ts55

  Hoi,

  Zelf zit ik op dit moment ook te denken aan een nieuwe cirklezaag.

  Twijfel alleen tussen de Festool TS 55 en de Dewalt DWS520KR.

  Zaag zal ook zeer algemeen gebruikt gaan worden.

  Wat mij een beetje tegenhoud bij de Festool zijn de bedragen,

  zowel voor de machine als wel de accesoires.

  Maar wie weet zijn er dusdanige voordelen en verschil in kwaliteit

  dat mijn keuze makkelijker wordt.

  Gaarne jullie oordeel

  Attached files

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.434

  Re: Festool ts55

  Het ligt er maar net aan hoe vaak en waarvoor je het ding gaat gebruiken. Festool blinkt uit in kwaliteit en veelzijdigheid, maar ook in zn prijs.
  Zelf heb ik gekozen voor een Makita met geleiderails en ik moet zeggen dat het ding mij uitstekend bevalt.

 6. #6

  Re: Festool ts55

  In een directe test in FWW tussen deWalt en de Festool, kwam de Festool
  als winnaar ui de bus. Een wetenschap die je misschien mee kan nemen in
  je beslissing.
  Ik zou altijd voor de Festool gaan, maar dat is persoonlijk.

  Succes Schummie.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.641

  Re: Festool ts55

  Een bijkomend voordeel van Festool is dat de meeste gereedschappen deel uitmaken van een systeem. In de CMS tafel kan je ook een module voor een bovenfrees of een decoupeerzaag gebruiken. Ook allerlei accesoires kunnen vaak op meer dan één manier of apparaat gebruikt worden.
  Als je forums als FOG (Festool Owners Group) of TalkFestool bezoekt krijg je een aardige indruk van de mogelijkheden in de praktijk. Alleen zijn sommige toepassingen typisch Amerikaans. Ook moet je even wennen aan de Amerikaanse kreten voor sommige zaken.

 8. #8
  Athanor
  Guest

  Re: Festool ts55

  De Woodwhisperer heeft een uitgebreide vergelijking tussen de twee machines op zijn website geplaatst. deze video kun je via de volgende link bekijken: http://a19.video2.blip.tv/2050000639...r-ep81a821.mp4

  Kijk maar eens , ik ben benieuwd naar je reacties.

  Fons

 9. #9

  Re: Festool ts55

  Bedankt Athanor,

  Ik wilde hem bekijken, maar laadt niet, heb jij daar ook een probleem mee?

  Al vast bedankt

 10. #10

  Re: Festool ts55

  bij mij werkt hij gewoon

  hans

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top