Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Even netjes voorstellen!

  Beste forumgebruikers,

  na al een tijdje dit houtbewerkersforum te hebben bezocht/bekeken lijkt het mij leuk om mijzelf ook aan te melden en daar hoort ook het voorstellen bij natuurlijk!

  Ik betreed dit forum onder de noemer G.A.V. en woon in het midden-oosten van het land. Ben inmiddels 28 jaren jong en ben werkzaam in het speciaal-onderwijs. Daarnaast heb ik al jaren als hobby het werken met hout en de daarbij behorende gereedschappen. Het niveau van de hobby probeer ik de laatste tijd een beetje op te krikken en daar kan ik jullie natuurlijk goed bij gebruiken

  Voor mijn studie heb ik enkele praktijkwerkstukken moeten maken o.a. een trap met wijkende stootborden, wrongstuk voor de leuning, barkruk naar eigen ontwerp, etc. Voor de hobby heb ik inmiddels enkele projectjes afgerond en zitten er nog enkelen diep in gedachten.

  Nou dat was het in het kort, wie weet tot snel!

 2. #2
  Athanor
  Guest

  Re: Even netjes voorstellen!

  Welkom op het forum!

  We hopen veel van je te horen,

  Fons

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Even netjes voorstellen!

  ahaaa daar ben je dan eindelijk!!! hardstikke leuk dat je je aanmeldt hebt op dit mooie forum. ik hoop dat je meer mensen laat meegenieten van je werkstukken. vooral de trapleuning is erg spectaculair. GAV? tot binnenkort

  rick

 4. #4

  Re: Even netjes voorstellen!

  Hahaha, ja Rick heb je me toch kunnen overhalen.

  Voor de liefhebbers staat hieronder een afbeelding van een wrongstuk uit massief Iepen. Was een opdracht vanuit mijn studie docent Bouwtechniek.

  De rechte leuningsstukken zijn machinaal vervaardigd het gewrongen stuk is met de hand bewerkt aan de hand van een uitslag. Jammer genoeg zat er een klein knikje in de wrong, dit kwam door een minimaal foutje in de uitslag :cry:. Was wel aangenaam verrast hoe de tekening van het hout eruit kwam.

  Het geheel staat op een gedraaid stukje Iepen en een voetstuk van massief Wengé. Afgewerkt met bijenwas.

  Heb eventueel nog meerdere foto's, ook van het proces.

  Attached files

 5. #5

  Re: Even netjes voorstellen!

  Welkom op ons forum GAV (?? noemen ze je ook zo?) en goed gedaan Rick!!

  jaap

 6. #6

  Re: Even netjes voorstellen!

  De mensen in mijn omgeving noemen mij anders hoor!

  G.A.V. zijn mijn initialen. Ik ben werkzaam in het onderwijs en af en toe wordt er door leerlingen via internet op naam gezocht en van alles met de resultaten gedaan. Dus eigenlijk wil ik daarom niet met volledige naam op het net zweven.....

  Het is misschien een beetje overdreven en ik ga er ook niet vanuit dat er in dit forum ongepaste zaken worden besproken maar wat leerlingen met computers kunnen tegenwoordig!! :shock:

 7. #7

  Re: Even netjes voorstellen!

  Alle begrip :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  jaap

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: Even netjes voorstellen!

  Mooi stukje werk. Ik vind die vloeiend verlopende overgangen in trapleuningen één van de mooiste staaltjes van houtbewerking. Op de website "ThisIsCarpentry" werd uitvoerig uitgelegd hoe een volute onder aan een trapleuning werd gemaakt. Het is verbazingwekkend hoe je met redelijk simpel materiaal de bewerkingslijnen kan uitzetten. Maar dan begint het pas, dan komt het vakmanschap er aan te pas. Het staat beschreven in uitgave 3, maar de overige uitgaven zijn ook erg lezenswaardig.

 9. #9
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Even netjes voorstellen!

  op foto is het stuk mooi maar "live" nog veel mooier. echt ene knap stukje werk !!
  rick

 10. #10

  Re: Even netjes voorstellen!

  Wat is "ThisIsCarpentry" een mooie en interessante internetsite zeg! Daar had ik nog nooit naar gekeken, bedankt voor de tip!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top