Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Kast met uitlapbureau - in nis

  Ik ben net nieuw op dit forum, en heb vandaag ook voor het eerst ge-sketchuped, en zou gaag advies willen.

  Op het plaatje zie je een kast die nog wat hoger is ook dan het geheel doet vermoeden. de totale hoogte van het gehele object is 267 cm.
  Onderaan bestaat het uit 2 bakken en het middelste vak in het bamboo texure hout is een paneel waarachter de pc staat.
  De bakken vallen tot in het meubel, het voorkantje (20 mm diep) kan op gedrukt worden en dan naar je toe gehaald. Deze bakken zijn ondiep, 31 cm. de hele nis is 35 cm diep.

  De bakken noem ik bij deze deel 1 van de kast en is het onderste gedeelte.

  Deel 2 bestaat uit hout wat wit wordt, met lichte glans en bestaat ook allemaal uit 30mm dikke planken.
  Belangrijkste van dit bovenste deel is een klep die met gas cylinkdertjes naar je toekomt, en zo het bureau vormt. Tegen de achterwand is een 25" scherm gemonteerd.

  Deel 2 is 25cm diep en valt dus wat terug ' op' deel 1.

  Wat zijn mijn vragen?

  1 Allereerst zoek ik voor deel 1 een mooi wat donker hout, lamineren is ook een optie natuurlijk maar mijn totale!!! (incl hang en sluit werk) budget is EUR 450.
  2 Wat voor scharnieren zijn nou handig voor dit bureau? net als de bakken ' valt' ook de klep naar binnen en is in gesloten toestand dus vlak met de rest van de kast.

  Verder ben ik benieuwd naar tips, zowel voor gereedschap als voor planning van constructie. De mooiste / beste verbindingen zijn waarschijnlijk te maken wanneer de hele kast in elkaar gezet wordt en er dan ingeschoven? Zodat je eerst van alle kanten kan vast maken/schroeven?

  Capture3.jpg

 2. #2
  Dag Menno,

  Qua houtsoort heb ik eigenlijk geen idee, maar ik denk dat je voor de schanieren het best gewoon kogellagerschanieren of van die schanieren met losse pen kunt gebruiken aan de binnenkant, voor een mooie en volledige afwerking

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top