Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1
  Junior Member
  Ingeschreven
  Feb 2015
  Locatie
  Zuid Afrika (belgië)
  Berichten
  9

  Bescherming machines voor overzeese verhuis.

  Ik verhuis van Zuid-Afrika terug naar België. Mij volledig werkplaats gaat mee (al heb ik nog geen idee waar ze terug zal kunnen opbouwen ).
  Ben een beetje bezorgd om de schaafmachines. Blank staal dat 6 weken ergens over de zee gaat varen.
  Wat is de beste manier om ze te beschermen tegen roest?

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Ik heb even gezocht op preserveer vet, maar dat kan ik zo niet vinden. Ik denk dat dat wel een goede oplossing is. Anders goed in de olie of was zetten en in de kisten veel en goede vochtvreters mee-verpakken.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2015
  Locatie
  Roeselare, België
  Berichten
  1.023
  Heb al veel lovende dingen gelezen over Boeshield T-9. Werd ontwikkeld door Boeing, en is nu ook op de markt voor particulieren. Zou het ultieme product zijn om metaal te beschermen tegen corrosie, en wordt ook veel gebruikt in recreatieve scheepvaart. Heb het zelf nog niet in handen gehad, maar misschien kunnen andere leden hun ervaring delen?

 4. #4
  Goedemorgen allemaal,

  Ik heb zelf een flesje Boeshield T-9 omdat mijn machines in een niet altijd even droge schuur staan en het werkt perfect. Het is erg dun en lijkt in het metaal te trekken (geen idee of dat ook echt zo is) en beschermt het dan zeer goed tegen vliegroest. Of het ook goed smeert en hoe het zich verdraagt met lagervet oid weet ik niet want ik gebruik het alleen voor de gietijzeren tafels. Het is niet goedkoop en hier verkrijgbaar via enkele online fietsonderdelenhandelaren (schijt veel gebruikt te worden voor het smeren van kettingen). Ik weet niet hoe terecht je zorgen zijn: vrijwel alles gaat in zeecontainers inclusief electronica die me vele malen kwetsbaarder lijkt dan de gemiddelde houtbewerkingsmachine. Misschien is het relevanter om ervoor te zorgen dat alles netjes droog en met droge lucht (goede vochtvreter oid aanbrengen) in een goede container gaat?

  Groeten en goede reis alvast,
  Hans

 5. #5
  Junior Member
  Ingeschreven
  Feb 2015
  Locatie
  Zuid Afrika (belgië)
  Berichten
  9
  Als mijn HD van de server niet meer werkt zal de verzekering ze wel terug betalen. Als de machines verroest zijn zal de verzekering zeggen dat ik ze moet op schuren en dat is wel het laatste wat ik wil doen.
  Heb even gegoogled. Die Boeshield T-9 moet te vinden zijn hier in de buurt. Denk dus dat ik voor die optie zal gaan.

  Vraag me ook af hoe de meubelen er gaan uitzien na een paar weken in Europa. We hebben hier een gemiddelde luchtvochtigheid van 20 procent. Thuis zal dat zeker 3 keer zoveel zijn. Ben dus wel een beetje bezorgd.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2014
  Locatie
  Regio Arnhem
  Berichten
  539
  Iets oxideert pas als er zuurstof, een elektrolyt en voldoende temperatuur beschikbaar is.
  Ik spreek niet uit ervaring maar ik kan me moeilijk voorstellen dat ingevette en in folie verpakte tafels gaan roesten. Ook niet in zilte dampen.

 7. #7
  Ik zou er een laag vet of vaseline op smeren en dit afdekken met dunne plastic folie, voor de zekerheid


  Fons

 8. #8
  Ik zit beroepshalve in de bouw van speciale machines / robotica projecten op maat , zo nu en dan bouwen wij ook wel eens machines die richting VS , Azie enzo moeten en dus 4 a 6 weken op de boot zitten. Maak je geen illusies , als je denkt dat simpelweg een beetje vet of vaseline en wat folie voor zekerheid zal zorgen dan zou je bij aankomst van de machines behoorlijk kunnen schrikken...

  Bij dergelijke zaken moet men gewoonweg gebruik maken voor specifiek daarvoor voorziene producten , wij gebruiken hiervoor conserveerolie van Mobil , zogenaamde Mobilarma. Zorg dat de machine werkelijk overal goed is ingespoten ( dient het beste via een spuitpistool aangebracht te worden ). Sinds we dit op deze manier doen hebben we nooit nog problemen gehad.
  http://www.ingelbeen.be/nl/mobil-sme...obilarma-serie ( exacte type zou ik even moeten nachecken, er zijn nog soorten hierin , nu ik zou zeggen informeer je bij een goede olie/vetleverancier in je buurt daar en zij gaan zeker iets kunnen aanbieden , alle olie/vet producenten hebben hiervoor specifieke producten in hun gamma zitten )

 9. #9
  Junior Member
  Ingeschreven
  Feb 2015
  Locatie
  Zuid Afrika (belgië)
  Berichten
  9
  This is Afrika.
  Als je al het geluk hebt dat je iemand kan vinden die zoiets kan doen, dan ben je er gegarandeerd opgelegd.
  Zoek dus liever iets wat gekend is en wat ik zelf kan doen.

 10. #10
  Lijkt me toch sterk dat je in Afrika niet aan Mobil producten zou kunnen komen ? Net even gekeken , type die ik hier staan heb is Mobil Arma LT , 107 hele euro's voor een vat van 20 liter , daar spuit je veel machines mee vol.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top