Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Kastdeur & kozijn maken

  Goede morgen!

  Bij onze voordeur hebben wij een overdekte nis waar ik een kast van zou willen maken. Deze nis is in principe droog. Het idee is om de horizontale delen van het kozijn door te trekken zodat hetzelfde vlakken patroon ontstaat, onder een deur en boven een kleiner deurtje.

  Nu twijfel ik een beetje over de te gebruiken materialen. Het kozijn aan de linkerkant wil ik , denk ik, maken van vuren hout. De deur word zo'n 55 cm breed. De bestaande deur (meterkastdeur) is een holle deur. Wat voor materiaal adviseren jullie? Er bestaan 40 mm deurplaten maar die zijn pittig aan de prijs en ik vermoed hier overbodig. Zou bijvoorbeeld Multiplex Hardhout (eigenlijk voor binnen) gebruikt kunnen worden? Ik zoek naar een betaalbare oplossing waarbij het oppervlak net zo glad afgewerkt kan worden als de deur ernaast.

  IMG_20160507_083721.jpg

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  153
  Als die deur erlangs een holle is en die houdt zich goed, kan je rechts eventueel ook een holle plaatsen. Dan moet je wel opnieuw een zijlat erin lijmen. (lijkt me het goedkoopst, en zeker hetzelfde af te werken)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top