Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Uithollen van kopshout bij ronde stukken

  Hallo iedereen!

  Ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van een stoel waarbij het onderstel volledig bestaat uit ronde stukken en waarvan enkele ook gebogen zijn.
  Mijn plan was om deze stukken te buigen wanneer ze nog vierkant zijn om ze dan achteraf rond te frezen. Het idee is dat ik de kopse kanten van mijn regels
  uithol zodat ze mooi aansluiten op het afgeronde vlak van mijn staanders en centraal met deugels werk om zo een sterke verbinding te bekomen.

  Ik vroeg mij enkel af hoe ik deze uitholling op de kopse kanten het best kan maken. Ik heb namelijk geen flauw idee of hiervoor toestellen bestaan of hoe ze zo'n
  uithollingen maken in grote productie bedrijven. Het is ook zo dat ze niet altijd loodrecht op elkaar staan.

  mijn vraag is dus of er hier handgereedschappen of andere machines voor bestaan die dit vlug en nauwkeurig kunnen doen. of iemand professionele bedrijven kent
  die zo'n bewerkingen gemakkelijk kunnen uitvoeren. Want als dit handwerk is zou dit wel een zeer tijdrovende handeling zijn.

  Alvast bedankt

  Louis

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Welkom! Geen antwoord op je vraag, maar 1x lijkt me wel voldoende. Wordt een beetje onoverzichtelijk zo, als mensen gaan antwoorden in de verschillende topics. Geeft verder niets, maar een tip voor de toekomst?

 3. #3
  Ik heb al in dit topic gereageerd, dus ieder graag hier niet verder reageren

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top