Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Steen tussen betonvloer en houtskeletbouw

  Goedenavond houtbewerkers,

  Na een middagje lekker rondneuzen bij de Mannen Van Leersum (Inlands Hout te Burgum) zijn we naar huis gereden met een flinke partij gewaterd lariks voor de gevelafwerking van een schuurtje dat we in HSB willen opbouwen. Nu heb ik ooit een soort van glassteen gezien die je kunt lijmen en dan als isolerende laag tussen de betonvloer en het hout kunt aanbrengen, ook als alternatief voor dpc folie tegen optrekkend vocht. Ik kan me de naam alleen niet meer voor de geest halen. Weet één van jullie hoe dit heet? Een alternatieve truc om een 30 cm hoog muurtje op te metselen van max 18 cm dik met een goede isolatie is ook welkom.

  Groeten en alvast bedankt,
  Hans

 2. #2

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HoutHans Bekijk Berichten
  Weet één van jullie hoe dit heet?
  Foamglas, ruikt lekker als je het zaagt.
  https://www.google.nl/search?q=foamg...UIBigB&dpr=1.5

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Foamglas is een beetje vreemd alternatief voor DPC tegen optrekkend vocht. Bekijk het prijsverschil bijvoorbeeld maar eens

 5. #5
  perinsul (merknaam voor wat hierboven staat), maar lijkt me inderdaad raar voor een schuurtje.

  Ytong (cellenbeton) is een goedkoper alternatief, bij mijn weten standaard 24cm hoog maar waarschijnlijk zijn er wel varianten.

  Ik herinnerde me dat er indertijd een nieuw Ytong gamma was (kimblokken) die dienen voor onder snelbouwmetselwerk een koudebrug te vermijden.
  Die zijn er in een uitgebreid aantal afmetingen, onderandere 30cm hoog en 15 of 20cm dik.
  Laatst gewijzigd door kristiaan; 04-05-16 om 13:10. Reden: kimblokken gevonden

 6. #6
  Hee Mannen,

  Heel erg bedankt voor deze tips en het is inderdaad foamglas. Dat is flink duurder dan een dpc folie, maar ik wil dus het klassieke metselwerk van plm. 20 cm. onder het houtskelet vervangen met deze blokken en het dan meteen isoleren, zodat er geen koudebrug ontstaat en ik niet meteen een spouwmuur hoef te metselen. Nogmaals: als jullie een alternatieve oplossing hebben dan houd ik me van harte aanbevolen.

  Groeten,
  Hans

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top