Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Bostitch tacker

 1. #1

  Bostitch tacker

  Ik ga binnenkort zo'n 20 m2 afrormosia tand en groef planken als gevelbekleding bevestigen, vertikaal, tegen een houten frame. Graag zou ik de planken onzichtbaar bevestigen, vastschieten met brads in de groef dus. De planken zelf zijn 15mm dik, het houten frame is 40mm.

  Mijn schoonvader had nog een Bostitch MIII pneumatische tacker liggen, een oud model, ziet er zo uit:


  Is dat toestel daarvoor geschikt? Het lijkt mij nogal redelijk zwaar, en als ik zowat rondkijk op internet wordt dat vooral gebruikt om vloerdelen vast te schieten in beton?
  Indien het geschikt is, wat voor brads zou ik hiervoor nodig hebben? Ik neem aan dat ik best met RVS werk?
  Indien toch niet het juiste gereedschap, zou zo'n bradtacker van Ecotools dan wel geschikt zijn? Deze bijvoorbeeld?
  https://www.ecotools.nl/da-bradtacker/

  Bedankt voor jullie advies!
  Laatst gewijzigd door Erik701; 01-05-16 om 12:59.

 2. #2
  Ik heb ook nog een electrische Tacker gevonden, een Black & Decker DN 428. Volgens de specificaties op het toestel kan dat brads of nietjes aan van 16 tot 30mm, 30mm lijkt me voldoende. Maag zou die sterk genoeg zijn? Dan moet ik eens zien of ik daarvoor de juiste brads vind.

 3. #3
  Ik heb ook zo'n elektrisch ding gehad, vond ik waardeloos, probeer maar eens uit.... Ik gebruik een airpress bradnailer, de uitvoering voor de lichte nagels, er zijn twee typen, moet je die met het hoogste gauge nummer hebben. Overigens is Bostitsch een professioneel merk, dus kan goed werken. Maar check eerst of hij brads schiet of dikkere spijkers.

  Succes! Fons

 4. #4
  De electrische tacker wordt het niet, want die is inderdaad niet krachtig genoeg. Maar ik had nog een Makita A638 nietpistool liggen dat ik een beetje vergeten was (ooit aangekocht om stucanet tegen het plafond te schieten), en die doet het wel prima! Nietjes van 35mm schiet die er vlotjes in. Gezien dat nietjes ook goed zijn denk ik, ga ik die gebruiken. Nu enkel nog RVS of Inox nietjes vinden hiervoor.

 5. #5
  Mischien nog wel een betere oplossing zo, de nieten zullen sterkere weerstand bieden tegen mogelijke werking van het hout.


  Fons

 6. #6
  Met die Makita is het prima gelukt! Ben tevreden met het resultaat. Ik hoop wel dat het hout snel vergrijst, want de kleur val me niet helemaal mee
  http://imgur.com/a/EGJvs

  Enkel nog een venstertabletje laten plooien en lakken in de kleur van het raam, dat houten plankje ligt er maar voorlopig.

 7. #7
  Dat ziet er heel mooie uit!
  Rudy

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top