Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16

Onderwerp: Afzuiging HBM 100

 1. #1

  Afzuiging HBM 100

  Ik heb gisteren een 2dehands robland schaaf- en vandiktebank gekocht zonder afzuiging. Voor een ideale werking van de vandikte zal ik toch een afzuiging nodig hebben. Ik zoek een afzuiging op 220 mono en ben terechtgekomen op de HBM 100, 900M3/uur 1PK. Heeft iemand ervaring met deze machine. Zal ze volstaan? Als ik er later nog een 2e machine wil op aansluiten, zal die 1 pk dan voldoende zijn. We hebben maar een kleine werkplaats dus er zullen nooit 2 machines tegelijk op draaien.

 2. #2
  Goedemorgen Bookwood,

  De hbm 100 is niet geschikt voor spanen en krullen, ik heb deze zelf ook op een heel kleine vandiktebank/schaaf gezet ( oud hout met teer ( korte wagonplanken en barnwood ed) die ik niet op mijn eigen machines wou hebben. was een powerplus van 20 cm breed dacht ik. ondanks dat deze maar minimaal afneemt had ik bij bredere blanken ( min 10 breed) al snel dat de krullen in de slang op gingen hopen en steeds weer open moest halen.
  voor het zelfde geld koop je denk ik ook een gebruikte afzuiger met minimaal 1,5 kw. Nu staat de afzuiger op de cillinderschuurmachine/vandikteschuurmachine en dat gaat wel prima!

  Dit is mijn ervaring hiermee maar als je klein hout gaat schaven zal het wel gaan.

  mvg wilco

 3. #3
  Zelfs als je klein hout schaaft dan loop de afzuigslang vrij snel vol.
  De HBM 100 is geschikt voor stofafzuiging, maar niet voor krullen.

 4. #4
  Zoals gezegd beter kijken naar een iets zwaardere afzuiger. Ik heb een vergelijkbare afzuiger op mijn scheppach hm1 gehad met 1m slang tussen afzuigpunt en afzuiger. Zelfs met minimale liep dit alsnog vol.

 5. #5
  Klopt wat hier gezegd wordt. Zelfs mijn Tendotools 3000S (2pk, 2500m³/hr) zit soms even verstopt als ik zowat de volle breedte van mijn VVD benut (260mm). De afname lichtjes verminderen lost dit wel gewoon telkens op.

 6. #6
  Bedankt voor de vele antwoorden.
  Dus een HBM200 zou wel kunnen volstaan? Deze heeft 2pk en 2500M3/uur. De machine zal nooit heel intensief gebruikt worden want voorlopig is het nog een hobby (enkel op zaterdag en zondag dus).

 7. #7
  kijk even op marktplaats.
  staan ze geregeld te koop.
  1500 watt of 2 pk.
  op 220v of 380v net wat je wil.
  Ik heb er 100 euro voor betaald
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bookwood Bekijk Berichten
  Bedankt voor de vele antwoorden.
  Dus een HBM200 zou wel kunnen volstaan? Deze heeft 2pk en 2500M3/uur. De machine zal nooit heel intensief gebruikt worden want voorlopig is het nog een hobby (enkel op zaterdag en zondag dus).
  Deze kost momenteel 200€

 9. #9
  vergeet niet om ook een fijnstof filter te kopen.
  anders heeft het geen zin voor je gezondheid.
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Om dat vollopen te voorkomen heb ik bij de inlaat van de ventilator de stangetjes weggeknipt die als bescherming dienen dat je je hand er niet in kan steken. Ik gebruik al 8 jaar een hbm100 (met fijn filter) en heb geen problemen met vollopen van de slang (5 meter) als ik planken van 15cm breed schaaft met mijn vandiktebank (hm1)

  Groeten,
  Patrick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top