Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 25

Onderwerp: Zwaar verpest

 1. #1

  Zwaar verpest

  Hoi hoi,

  Enige tijd geleden heb ik een leuke opdracht gekregen voor het vervaardigen van paneel raamluiken voor binnenzijde raam. De opdrachtgever wou deze onbehandeld zodat ze deze zelf kon gronden/schilderen etc. Het lijstwerk van meranti en de panelen van gegrond multiplex. Leuke opdracht en mensen tevreden. Tot mijn grote schrik belde ze me op of ze even langs kon komen met de panelen want er was 'iets' misgegaan.

  Hierbij eerst de foto's toen ik er klaar mee was: Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   IMG-20160405-WA0006.jpg
Bekeken:  751
Grootte:  31,4 KB
ID:    47137Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   IMG-20160405-WA0004.jpg
Bekeken:  754
Grootte:  56,1 KB
ID:    47138Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   IMG-20160405-WA0007.jpg
Bekeken:  748
Grootte:  51,5 KB
ID:    47139

  En hierbij de foto's hoe ze bij me terug kwamen: Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   20160419_204501.jpg
Bekeken:  747
Grootte:  33,6 KB
ID:    47140Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   20160419_204434.jpg
Bekeken:  754
Grootte:  39,0 KB
ID:    47141Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   20160419_204649.jpg
Bekeken:  752
Grootte:  35,4 KB
ID:    47142

  SCHRIK!!! het gaat hier om in totaal 20 panelen voor en achterzijde geruïneerd omdat ze sommige hoekjes wat ?mooier? wou maken heeft ze een klont plamuur er ingestopt met de bedoeling het netjes te schuren.

  Ben ik hier te kort geschoten? ze wouden de kosten zo laag mogelijk houden door de afwerking zelf te doen en bij het afleveren heb ik nog wat tips en adviezen gegeven maar dit had ik uiteraard niet zien aankomen. Uiteraard wil dit stel de paneelluiken laten herstellen of indien nodig vernieuwen ik weet me even geen raad, hopelijk jullie wel!

  Alvast bedankt
  Groetjes Alexandra

 2. #2
  Lijkt me niet dat je ergens te kort bent geschoten. Wel bizar dat ze alle panelen heeft gedaan met plamuur ipv 1.
  Is het redelijkerwijs te herstellen (logen?!)... geen idee eigenlijk... plamuur is wel zo'n beetje gemaakt om te blijven zitten dacht ik zo.

 3. #3
  voorzichtig met een stevig Stanley mes de hoeken weer scherp snijden, anders langs een geleider een freesje proberen? Voor de rest veel geduld en schuurpapier...

 4. #4
  In hoeverre zou je nogmaals me een frees langs de rand kunnen gaan ? dan kom je alleen niet helemaal in de hoeken maar dat is minder werk dan de hele lijst handmatig moeten doen

  Verders zou ik deze mensen gewoon vertellen dat ook deze werkzaamheden geld kosten en daar je uur tarief tegen over zetten
  Dit is is geen leuk werk (gewoon herstellen van domme fouten) en én dat hun goedkoop uit willen hoeft niet te koste te gaan van jou
  Met een hamer past alles...

 5. #5
  Je hebt het prachtig afgeleverd. Toen was het goed. Daarna zijn ze zelf aan de gang gegaan en nu is het lelijk. Vanzelfsprekend ben jij niet te kort geschoten, het siert je dat je je dit afvraagt maar is dus echt niet nodig.
  Je kunt wederom advies geven maar je kunt dit bijna niet herstellen zonder er enorm veel tijd in te stoppen. De beste mensen zullen er of mee moeten leven of ze moeten het zelf uitkrabben.

  Afgezien van dat het dus niet jouw fout is, ik zou zelf als oplossing er waarschijnlijk voor kiezen om jouw profiel in een schraapstaaltje te slijpen (eerst op een slijpsteen en dan het fijne afwerken met vijltjes), dan een braam zetten en daarna die gebruiken om het profiel uit te krabben. Of met een paar kleine gutsjes maar het is veel werk.

  Vraag ze ook eens wat voor verf ze gebruikt hebben. Het lijkt wel latex (het spul voor op plafonds en muren) :-( En als je hout ergens niet mee zou moeten behandelen dan is het met latex. Dat krijg je bijna niet mooi gelakt : alles er af.

 6. #6
  Ik zou zelf eerst eens proberen of de plamuur niet zacht wordt als je m verhit met een verfbrander. Als het daardoor zachter wordt zou ik het voorzichtig weg schrapen.

 7. #7
  Soms kun je het werk beter niet terug zien.
  Zo te zien hebben ze ook eerst geplamuurd en daarna gegrond (gekwast). Kaal maken en opnieuw opbouwen zou ik zo zeggen, maar eerst een goede prijs afspreken!
  Met vriendelijke groet, Ronald

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Nou, jij bent in ieder geval niet tekort geschoten. Zoals al eerder gezegd, bij oplevering was het prima. Dus eventuele kosten zijn voor de klant. Ik denk overigens dat het zo goed als onmogelijk is om het weer netjes te krijgen door het plamuur.

  Wellicht met een frees het zo goed als mogelijk netjes krijgen, en als dat niet wil met de invalzaag de panelen eruit zagen (half door, tot op het paneel. Ik neem aan dat je de panelen er tijdens het verlijmen in hebt geschoven) en dan glaslatten frezen en zagen op dikte om deze er vervolgens in te lijmen en tacken. Hierna kan je het schuren en plamuren en met netjes schilderen zal je er niets van zien.

  Maar wat een ongelofelijk prutswerk zeg.. En jouw resultaat was zo mooi..

 9. #9
  Je gaat naar de garage voor een nieuwe auto.
  Nee mijnheer, er hoeft geen lak op, doe ik zelf wel, is tenslotte veeeeeeel goedkoper!
  Je verknald je nieuwe aanwinst en dan terug naar de garage???
  Wat denk je??

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Alexandra, jou treft m.i. geen blaam in deze, ik zou tegen die mensen zeggen ga maar naar een schilder, ik bedoel jij hebt het houtwerk prima afgeleverd. Het schilderwerk wilde ze immers zelf doen, dat is een grote bende geworden wat je denk ik, niet meer kunt herstellen zodat je er helemaal niets van ziet. Ik zou er niet aan beginnen en ze naar een goede schilder sturen die het misschien nog kan herstellen. Als je er zelf aan begint en ze vinden het herstel niet mooi dan zit jij met de onkosten en heb je geen poot om op te staan, ik wilde de hele trammelant gewoon niet meer aan mijn hoofd hebben, stelletje prutsers.

  Groet Pel.
  Laatst gewijzigd door Pel; 19-04-16 om 21:40.
  Pel; Hout wirktj.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top