Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Een paar lintzaagvragen (Inca)

  Soms sta je in je eentje te werken met je Inca lintzaag en heb je van die vragen. Als je het weet zijn het vast vanzelfsprekendheden, maar hier heb ik er toch een paar ;-)

  Is er een handigheidje om te checken of het zaaglint nog scherp (genoeg) is. Ik weet hoe een scherpe beitel voelt, maar kan je dat ook bij een zaaglint voelen?

  Ik was bezig met het schulpen van een 5 cm dik zebrano. Dat ging maar moeizaam. Klopt dat, met een Inca, met een 15mm/5 tpi hardpoint blad erop?

  Als ik het zaagblad goed bekijk zit er harsigheid op en rond de zaagtanden. Is dat erg, maakt het iets uit voor het zagen?

  U wordt bij voorbaat al bedankt voor de wijze raad!

 2. #2
  Als een zaaglint echt scherp is kun je je er flink aan bezeren, net als aan een goede beitel.
  5 cm zebrano zou geen probleem moeten zijn. Hoe doet hij het in 5 cm vuren? Als dit ook moeizaam is moet het lint scherpen of een nieuw kopen.
  Die hars kan komen van vuren, grenen en andere naaldhoutsoorten. Even verwijderen met wasbenzine want het remt het lint wel natuurlijk.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top