Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  De mooiste toolchest ooit?

  Weer een youtube filmpje van een houtbewerker die een enorm mooie toolchest heeft gemaakt, de link verwijst naar een docu van ongeveer 30 minute over de man die hem heeft gemaakt en natuurlijk een aantal leuke beelden van de kist zelf. De kist komt goed in beeld op 6:35, 9:19, 23:00.

  https://www.youtube.com/watch?v=Y2Eg-fR-4oI
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 2. #2
  Dat is geen toolchest maar met de inhoud erbij een compleet museum.
  Lijkt me geen kist/kast en gereedschap dat de rauwe werkelijkheid van dagelijks gebruik ervaart als ik de man met z'n witte handschoentje voorzichtig klepjes en vakjes zie opendoen.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 3. #3
  Aha! Daar is ie weer! De Studley Tool Chest!! Een klassieker die ergens anders op het forum al eens besproken is. Mooi he!

  Ik heb er een poster van in mijn werkplaats hangen ter inspiratie


  Leuk dat hij weer eens voorbijkomt.


  Fons

  image.jpg

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Ongelofelijk, wat een prachtige kast van het mooiste gereedschap, ieder detail van de kast, of kist, zeg maar wat het is, klopt op een honderdste millimeter. Inderdaad een museum op zich zelf, de man die dit gemaakt heeft is geen vakman meer, maar een genie. Hij heeft het gereedschap wat hij toch schijnbaar intensief heeft gebruikt, zo weten te rangschikken dat het een lust voor het oog is om er alleen maar naar te kijken. Dan moet ik mij toch maar gaan schamen bij het ophangen van mijn gereedschap, op het oog een spijkertje of een schroefje, en hup daar hangt het, zo op het oog, soms ook nog een beetje scheef, maar een tik met de hamer en wallaa het hangt.

  Groet Pel
  Pel; Hout wirktj.

 5. #5
  Nooit echt naar gekeken, de schaven zijn transitionals (hout met een Stanley regeling erboven op). Eindelijk iemand die ze kon appreciëren.

  tranburn.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top