Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 24
 1. #1

  tafelzaag met sawstop systeem

  medeforummers,

  Ik dacht dat ik laatst ergens een filmpje vna een nieuwe Bosch Blauw afelzaag voorbij zag komen met het sawstop systeem.
  uiteraard kan ik hem nu niet meer terug vinden...

  klopt dit of zit ik nou dingen te verbeelden?

 2. #2
  Bosch REAXX flesh detecting table saw GTS1041A

  Laatst dat ik hoorde was dat Sawstop zijn advocaten had geroepen.

 3. #3
  Dat zou wel heel erg betreurend zijn. ik hoop dat ze tot een agreement komen en dat de zaag ook in Europa uit komt, zal hier best wat geld voor over hebben

  gelukkig verbeeld ik mij nog geen dingen

 4. #4
  wat ik begrijp uit de filmpjes en uit het verhaal op de website van bosch is dat het systeem technisch gezien helemaal niet overeenkomt met die van sawstop, sawstop gebruikt een aluminium "blok" wat naar de tanden van het blok schiet. het blad grijpt in het blok waardoor deze tot stilstand komt. dit ruineerd je blad. in tegenstelling tot de bosch welke dmv een cardridge met een uitschietende pin het geheel tot stilstand laat komen zonder je blad te beschadigen. wat ik ook heb begrepen is dat je de cardridge 2 of 3 keer kan gebruiken voordat deze moet worden vervangen?

  hoe het blad naar beneden wordt getrokken weet ik niet, mogelijk dat daar wel overeenkomsten in zit. uiteraard zal het meetsysteem functioneel overeenkomen maar of dat technisch ook het geval is?

  als ik zie hoeveel moeite bosch heeft gedaan om een eigen syteem te ontwikkelen voor het tot stilstand laten komen van het blad, het verbeteren van het concept omdat je je blad bij de bosch niet vernield zou ik het nogal dom vinden vna bosch als ze de rest hebben gekopieerd.

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door damien Bekijk Berichten
  Bosch REAXX flesh detecting table saw GTS1041A

  Laatst dat ik hoorde was dat Sawstop zijn advocaten had geroepen.
  de eigenaar is zelf advocaat
  http://toolguyd.com/sawstop-bosch-re...e-saw-lawsuit/

 6. #6
  als ik zo dat artikel en de discussie daaronder ontstaan lees vindt ik het best sneu.
  natuurlijk mag een uitvinder beloond worden voor zijn uitvinding, indien iemand gebruik wil maken van die uitvinding zal er licentiekosten moeten worden betaald.
  maar om zou eerst proberen af te dwingen dat alle toekomstige tafelzagen dit systeem wettelijk moeten hebben ingebouwd en dat daar dan geld aan hem voor moet worden betaald...?
  meh, dat is niet de juiste manier. zoals in de discussie naar voren komt, als het de man echt ging om de veiligheid van de mensen die een tafelzaag gebruikte zou hij niet dit soort acties doen.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Welkom in Amerika. De goede man van Sawstop is al jaren aan het lobbyen om z'n systeem voorgeschreven te krijgen. Maar dat is tegen het zere been van de meeste professionals die het liefst op een bouwplaats zo snel mogelijk hout door een tafelzaag willen rammen. Als daarbij een veilgheidsmiddel als een spouwmes in de weg zit dan gaat het er gewoon af. En de Sawstop-man begint iedereen aan te klagen wereldwijd die met een soortgelijk systeem op de proppen komt. Want elk vergelijkbaar systeem verkleint z'n kansen op marktaandeel. Voot zover ik weet heeft ook Makita een dergelijk systeem ontwikkeld zodat ze klaar zijn als het ooit wettelijk wordt voorgeschreven.
  Met medicijnen werkt het hier precies zo, je patent tot het uiterste uitmelken en zelfs bedrijven betalen om te wachten met het uitbrengen van generics.

 8. #8
  Dat je lobbyet om een veiligheids-systeem verplicht te stellen is op zich lovenswaardig.
  Maar als het dan om je eigen product gaat die verplicht op alle machines moet komen dan is het een stinkend zaakje.
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944 Bekijk Berichten
  Maar dat is tegen het zere been van de meeste professionals die het liefst op een bouwplaats zo snel mogelijk hout door een tafelzaag willen rammen. Als daarbij een veilgheidsmiddel als een spouwmes in de weg zit dan gaat het er gewoon af.
  Ik kom ook bijna dagelijks op een Amerikaans forum over lassen en metaalbewerken, www.weldingweb.com
  Als je ziet hoeveel gebruikers op dat forum basic veiligheidsvoorieningen als een beschermkap op een slijptol of een zijhandgreep op een slijptol eraf halen, daar schrik ik van.
  Dan lees je reacties als "het eerste wat ik doe bij een nieuwe slijptol is de beschermkap eraf slopen" die beschermkap zit er niet voor niks op, dat is om je vingers heel te houden

  Als je in Nederland op een grote nieuwbouw/onderhoudsstop van een fabriek komt en je haalt de kap van en slijptol eraf dan schoppen ze je gelijk weg.
  Voor het verwijderen van een zijhandvat krijg je nog een waarschuwing, heeeel soms word het gedoogd als een lasser dat nodig heeft op een moeilijke bereikbaar plekje, maar daarna moet dat handvat er gelijk weer op.
  Laatst gewijzigd door gasman; 16-04-16 om 14:29.

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Hier op deze site staan beide filmpjes over de sawstop. http://dedeuvel.nl/2015/07/19/sawsto...-aan-om-reaxx/

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Ik denk dat die kerel van SawStop wellicht wel een punt heeft bij Bosch, als het systeem van Bosch ook op het spanningsveld werkt, net als dat van hem. Maar dan zou hij een licentie fee moeten krijgen. Het waanzinnige idee dat iedereen zijn systeem moet gebruiken is naar mijn bescheiden mening te zot voor woorden. Wanneer hij dit niet had gedaan bij zijn streven om een vergelijkbaar systeem standaard te maken, dan had hij waarschijnlijk veel meer inkomsten gehad dan nu.

  Ook vind ik de implementatie van Bosch veel beter, je zaagblad blijft naast je handen ook heel. Toch fijn bij een zaagblad van 50 tot 80 euro (even uitgaande van merkbladen, niet van EcoTools bladen). En de zaagas plus lagers krijgen ook veel minder op hun donder.

  Ik vind het een mooie uitvinding in het algemeen, en een goede implementatie van Bosch! Ik hoop dat ze gewoon een licencing fee moeten betalen en dat daar de kous mee af is.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top