Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12

Onderwerp: René

 1. #1

  René

  Hoi,

  Mijn naam is René. Mijn gebruikersnaam was al bezet, maar dat is ook niet zo gek met 13000 leden dus heb ik er maar René+ van gemaakt. Mijn Amerikaanse vriend (Wim) WR1944 heeft mij op dit woodworking forum gewezen. In 1996 heb ik een ex-huurwoning gekocht en ondertussen het hele huis al drie keer verbouwd. Ik heb een heel handige vader, maar gezien zijn leeftijd (80) is het klussen hem ondertussen wel een beetje aan het vergaan. Voorheen als er wat te klussen viel, was hij altijd steevast van de partij, maar nu pa letterlijk en figuurlijk met pensioen is, moet ik (51) op eigen benen leren staan.

  Mijn kennismaking met houtbewerking was in 1978 op de LTS in Harderwijk. Daar heb ik een paar basisvaardigheden geleerd en een paar werkstukken gemaakt. Eentje (een stoof) heb ik nog altijd bewaard. Tijdens het lezen van dit forum is me wel duidelijk geworden dat vele van jullie reeds jaren actief zijn in de houtbewerking en kennen hierdoor de terminologie en fijne kneepjes van het vak door en door. Wat ik weet, heb ik geleerd door proactief afkijken tijdens het klussen met mij vader.

  Binnen mijn professie heb ik op gebruikersniveau met constructies en techniek te maken, maar helaas niet op vakinhoudelijk gebied. Mijn kennis probeer ik een beetje up-to-date te houden met klussen thuis. Op houtbewerkingsgebied heb ik nog wel een paar ambities, maar zonder hulp ga ik die zeker niet bereiken, vandaar mijn aanmelding hier.

  Ik ben (nog) niet in bezit van zo een prachtige werkplaats zoals sommige van jullie, maar kom redelijk uit de voeten met het gereedschap wat ik bij elkaar heb geharkt. Ik heb van alles en nog wat aan gereedschap, maar er zit nog niet veel structuur in. Het meeste heb ik geërfd of gekregen als pa weer eens nieuwe beitels of schroevendraaiers kocht. Sinds een jaar of drie heb ik een afkortzaag en een cirkelzaag, maar stel je er niet veel bij voor. Tot op zekere hoogte voldoet het, maar ik mag graag een beetje wegdromen bij hoe mooi het allemaal had kunnen zijn.

  Aankomende tijd staat nog een klus gepland, namelijk het dichtmaken van een open trap. Nog nooit gedaan, dus goede tips zijn welkom.

  Groetjes,
  René

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Welkom op het forum René.

  Groet Pel
  Pel; Hout wirktj.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  welkom !!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 4. #4
  Welkom! Voor het dichtmaken van de trap zou in een nieuwe topic starten. Krijg je vast goede adviezen om te voorkomen dat het gaat kraken (ik meen stootborden loshouden). Succes!

  oh ja, mijn eerste werkstukken van de mts leven ook nog. Een mini kloostertafel die nu dienst doet als printertafel
  Met vriendelijke groet, Ronald

 5. #5
  Welkom.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Welkom René! Welkom op het forum en veel plezier op het forum! En wat Hunto al zei, voor de trap kan je het beste een apart topic openen zodat mensen je hier gewoon welkom kunnen heten.

  En idd, stootborden kan je los houden wat Hunto ook zei, of er flink dikke tussen zetten en dusdanig vastschroeven dat het een geheel wordt met de trede. Anders gaat het kraken en doen omdat de trede wat doorzakt.

 7. #7
  Welkom op het forum!

  Fons

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Ook van mij een hartelijk welkom. Maar ik ben nog steeds een Nederlander en in Amerika slechts een permanent resident. Het animo om ook Amerikaans staatsburgerschap te begeren wordt steeds minder als het politieke circus beschouw. Maar dat beïnvloed gelukkig m'n houtbewerken niet.

 9. #9

 10. #10
  Dank u allen. Ik heb een nieuw topic geopend m.b.t. mijn trapvraag

  http://www.woodworking.nl/showthread...rap-dichtmaken

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top