Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12

Onderwerp: welke machines?

 1. #1

  welke machines?

  Hoi ik ben nieuw op het forum, en zou graag wat tips willen.

  ik heb bij mijn ouders een complete werkplaats, maar woon nu al 5 jaar in schijndel en ik heb mijn gezinnetje gesticht.
  Nu heb ik in schijndel een schuur van 5 x 6,5 meter, hier wil ik nu wat voor de hobby doen. Echter de machines bij mijn ouders passen hier nooit in. dus wil wat anders. Zelf dacht ik eerst aan de Robland combinatie machine de nx 310pro of de Nx 410 pro. Maar heb wat eisen,
  een voorritser, loopwagen van max 250cm en een tersa as. als ik heb nieuw moet kopen ben ik tussen de 800,- en de 10.00 euro kwijt.
  dat is niet voor me weggelegd . ik zit zo rond de 6000,- Gebruikt mag ook, maar met mijn eisen kom je hem zelden tegen. En ik dacht ik heb liever het schaaf gedeelte apart. Dus kwam ik bij Robbland uit op de NX TZ pro met loopwagen 250cm komt hij op. 600,- inc.
  Liever gebruikt maar ben hem nog niet tegen gekomen. En dan nog de schaafbank ook hier een nieuwe is geen optie. een gebruikte liever met tersa as, of iets dergelijks systeem. en min 310 schaven. Hoewel de bladen dan wat kleiner zijn. bijv De Robland 310 is 140cm de 410 180 cm. ik schaaf niet langer dan 220 cm. en ik ben handig genoeg om misschien een extra steun te maken aan het einde.
  Mijn oog viel op dit moment op een Hammer A3 310 op marktplaats 1350,- en heeft volgens mij z,n dergelijk systeem dat je met 4 bouten het beitel blok los hebt, en de messen kun omdraaien, en het beitelblok kunt terug zetten. Is dit een goedde machine? ervaringen?

  Heeft verder iemand tips over machines die voor mij in aanmerking komen? Ik ga zaterdag even bij de groot kijken, of ze daar een Robland NX TZ hebben staan, om te kijken hoe hij er echt uitziet.

 2. #2
  Welkom op het forum.

  Je noemt een hele rij met machines met bijbehorende prijzen, maar je schrijft niet wat je ermee wil gaan doen.

  Bovendien is het handig om te weten of je krachtstroom hebt. Zo ja, dan kun je gebruikt zeker slagen.
  Wellicht handig om te vermelden waar je bij je ouders mee hebt gewerkt, dan krijg je beter advies op maat.

  Je noemt ook veel semiprof machines, is het hobby of werk?
  En de belangrijkste machine ben je vergeten, dat is degene die er voor zorgt dat je je pensioen haalt, en dat is de afzuiging.
  Met vriendelijke groet,

  William
  .

 3. #3
  Ik heb vorig jaar een gebruikte felder bf6-41 gekocht met voorrits, rolwagen 250cm, schaafgedeelte 41cm breed en een langgatboor voor 5500 ex btw. Heel tevreden met de machine.

 4. #4
  Hoi ik heb bij mijn ouders een vlakbank 41cm breed
  van diktebank 51cm breed.
  wandzaag zoals bij de karwei.
  althendorf 1980. 320 slee en voorrits.
  frees met aanvoer.
  langeband schuurmachine.
  afzuiging.
  langgatboor.

  ik deed eerst tafels maken.,maar heb veel meer vraag naar mdf met (zonder) fineer.
  ik heb besloten om voor de robland nx tz pro te gaan. Omdat ik het schaven los wil houden.
  Ben bij de groot geweest, maar hebben alleen nieuw. Over 2 weken ga ik naar balen, in belgie.
  naar een robland dealer,deze was al bijna 1000,- goedkoper dan topmachines. Hier zat nog een zaag en frees bij. Inc plaatsen en BTW. KwM de nx tz pro op 5500,- dat is mijn max. Dus moet nog sparen en nog wat onderdelen van mijn andere hobby verkopen. Voor de vlak vandiktebank. Bijv. De robland 310 met tersa voor 2600,- inc. Kan ik toch nog tafels schaven. 410 word mij nieuw te zot. Of ik moet een gebruikte kopen met tersa.

  gr Tom

 5. #5
  voor Robland moet je zijn in Nederland bij WIMAC in Rijssen Deze man wordt zelfs door Robland ingehuurd om hun beursstand te bemannen Goede prijzen en een zeer goede service Sleutelt zelf als er iets mis is en bij spoed geeft hij zelfs telefonische ondersteuning!

 6. #6
  Rijsen is voor mij geen optie! Ik woon in schijndel. En ga ga niet helemaal daar naar toe rijden.
  ik zie op marktplaats de Hammer A3 310 staan, voor 1350,- deze hebben ook dat snel beitel systeem. Zijn dit goedde
  machines?

  gr Tom

 7. #7
  Als je een stap terug moet doen qua machines ga je nu wel heel ver terug in vergelijking met je lijstje machines bovenaan. Een Altendorf of een Robland, dat verschil is quasi onmeetbaar Dan zou ik toch eerder gaan zoeken naar een tweedehandse Felder of een SCM. Hammer is vergelijkbaar met Robland, waarbij de eerste wel nauwkeuriger is afgewerkt en wat vlotter werken toelaat.

  Ps: als het een Robland moet wezen zou ik eerder kijken naar de NLX310 of de 410. Hier krijg je beduidend meer body bijgeleverd
  Laatst gewijzigd door tuoh; 10-04-16 om 11:57.

 8. #8
  Hoi ik moet zeker een stapje terug. Maar lees hier wel vaker naar een felder of scm, maar op marktplaats kom ik ze niet tegen. Waar kijken jullie dan? En ga niet allemaal naar duitsland rijden. Een combi is voor mijn niet echt een optie omdat ik geen zin heb iedere keer de schafgeleider, erop eraf te halen.

  P.s ik heb een vinkhe staan bij als er een bericht is geplaatst, ik een melding op mail krijg.
  maar doet hij niet. Terwijl bij een ander forum (zundapp) wel lukt.
  wat doe ik verkeerd?

 9. #9
  Schijndel / rijssen +- 135 km lijkt met toch wel te doen en is zeker de moeite waard als je een machine moet aanschaffen waar je jaren mee vooruit moet en je brood mee moet verdienen.Maar er zijn toch ook wel machine handelaren(opkopers door bv bedrijfsbeeindiging) in de buurt waar je een goede 2e hands topkwaliteit kunt halen.
  Beter nu een werkdag hier aan besteden en wat goeds kopen dan jaren lang ergernis en spijt wat veeeeel meer kost.

 10. #10
  Wat betreft WIMAC dat was maar een advies en ik ben het er ook mee eens dat 1 keer 270 km een goede investering is om de werkplaats ingericht te krijgen
  Dit bedrijf heeft ook diverse andere merken als 2e hands staan.
  Mijn ervaring met Hammer is dat ik een nieuwe K3 perform binnen 2 jaar weer heb ingeruild omdat de machine niet stabiel genoeg was.
  Ik ben dus zeer zeker niet tevreden over Hammer
  Gebruik nu al een jaar of 8 ROBLAND en ok het kan nauwkeuriger maarik vind het perfecte machines
  Rijssen is voor mij ook zon 60 km terwijl Hammer (Barneveld) ongeveer 15 km is
  Succes met je keuze

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top