Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Toyota Setsuna - houten concept

  Een mooi concept car van Toyota in hout uitgevoerd, meer op the Verge.

  SETSUNA_019.0.jpg

 2. #2
  je laat je auto herstellen door de timmerman...

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Heel gaaf, vanavond eens zoeken of er ook een bouwverslag/filmpje van is!

 4. #4
  Hier een klein filmpje.
  http://youtu.be/-aDLdX8g0VE
  mooi en apart.

  groet Michael

 5. #5
  Hier even een andere houten auto met mooie rondingen.
  http://youtu.be/q4WJZUeyDEc

  groet Michael

 6. #6
  Ik vind de Toyota heel leuk maar de zelfbouwer die Michael heeft geplaatst die vind ik echt fantastisch, wat een te gekke auto!

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Ehhh.. Wat een spuuglelijk ding zeg.. En ook niet bijzonder mooi geconstrueerd.. overal naden die niet mooi sluiten.. Daar hadden ze best wel een beetje beter hun best op mogen doen.

  Leuk concept, dat dan weer wel.. Maar doe mij dan maar de Engelse of Amerikaanse 'woodies'.

 8. #8
  Begin jaren tachtig kwam ik in aanraking met een Brit uit Bristol die voor de Afrikaanse markt een auto op de markt wilde brengen met een carrosserie van hechthout, multiplex dus. De spoorbreedte van die auto was gelijk aan die van zware vrachtauto's waardoor hij met minder moeite de modder/zandpaden kon berijden die door vrachtwagens kapot waren gereden. Door de houten carrosserie was hij door iedere handige Harrie te repareren als er schade was. Het chassis en de motor waren standaard, maar verregaand aangepast, ik weet niet meer van welke fabrikant. Ik heb gereden in de twee-wiel aangedreven versie en die reed verbazend goed, op de weg maar zeker ook in het terrein. Er zou ook een vier-wiel aangedreven versie komen. De auto was licht, de hele carrosserie kon er relatief simpel afgetakeld worden en hij zag er eigenlijk nog goed uit ook. Beetje Landrover meets Volvo 240, dus vierkant en ruig. De beoogde prijs lag ruim onder de prijs van een "normale" auto, mede door het gebruik van tweedehands motoren en chassis. Op papier waren diverse modellen uitgewerkt, zoals een ambulance, een taxi voor zes personen (in Afrika dus twaalf persoons) en een pick-up (een "bakkie" heet dat in Zuid-Afrika).

  Nooit meer wat van gehoord, jammer, want het idee was erg goed vind ik. Ik heb geprobeerd er iets van terug te vinden mbv Google, maar kan niks vinden. Als een betere Googelaar wel wat vind hoor ik dat graag.

  Groets, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2013
  Locatie
  Noord Holland
  Berichten
  235
  Bedoelde je deze auto? de Africar?

  http://eandt.theiet.org/magazine/201...ny-howarth.cfm
  Laatst gewijzigd door quatorze; 08-04-16 om 10:37.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top