Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Stookoliebrander beschermen tegen stof?

  In mijn garage(die ook dienst doet als werkhuis) staan 2 stookoliebranders.

  om deze geen houtsoort naar binnen te laten trekken had ik gedacht er een omkadering in multiplex rond te maken en ze dan via een filter lucht te laten trekken maar ik heb eigenlijk geen idee wat voor filter te gebruiken (misschien ook meerdere achter elkaar)?

  andere optie is een gat door de muur en rechtstreeks buitenlucht naar de branders maar dat gat is dan niet echt een mooi zicht aangezien dat dan vlak langs ons terras uitkomt.

 2. #2
  Kan je niet met je luchtaanvoer door het dak?

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Luchtaanvoer van buiten is sowieso beter, dan loop je niet het risico dat je kachels te weinig zuurstof krijgen en CO gaan aanmaken. Als je een filter monteert loop je het risico dat dat door stofophoping in het filter onvoldoende luchttoevoer naar je kachel ontstaat. Heb je een kruipruimte met voldoende ventilatieopeningen? Dan zou je daar de lucht vandaan kunnen halen, of inderdaad door een ventilatiepijp op het dak.

  En voor dat gat in de muur kan je een rooster plaatsen, of een mooi sierdeksel van hout zelf maken.

 4. #4
  [QUOTE]En voor dat gat in de muur kan je een rooster plaatsen, of een mooi sierdeksel van hout zelf maken./QUOTE]

  Dan zal het deze optie worden voor alle zekerheid. Moet ik wel zorgen dat de branders relatief makkelijk toegankelijk blijven.
  Bedankt voor de info en vrolijk pasen.

 5. #5
  NOOIT een filter plaatsen op de luchttoevoer van een stooktoestel. Als de filter verstopt geraakt ga CO vormen tijdens de verbranding met alle risico's en problemen van dien.
  De enige oplossing is een rechtstreekse toevoer van buiten. De afmetingen van de luchttoevoer zijn vastgelegd in normen waar je je best aan houdt. Als een erkend technieker in België onderhoud of een herstelling komt doen moet hij een rapport op maken. Dit is een officieel document en als de installatie niet voldoet moet hij de installatie afkeuren. Bovendien is er nu controle door de overheid, dus inbreuken door de vingers zien kan niet meer.
  Een erkend technieker
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 6. #6
  Is een dubbelwandige schoorsteen op het dak geen optie ? Buitenlangs lucht aanzuigen en binnenlangs afvoeren.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 7. #7
  Ik dacht dan een gat te maken waar een stuk pvc buis van 110 of misschien zelfs 160 mm in past, dat zal toch meer dan voldoende. Zijn lijkt me. 1 vd 2 branders slaat enkel aan bij erg koud vriesweer zelfs dus is bijna altijd maar 1 brander

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Hoe vaak ze tegelijk aan slaan is niet van belang. Als ze tegelijk kunnen branden moet er voldoende toevoer zijn zodat beide branders voldoende zuurstof krijgen. Hoe wordt de lucht door de kachel aangezogen, is dat atmosferisch, of wordt er met een fan lucht naartoe geblazen?

  Zeker bij atmosferische luchttoevoer moet er ruim voldoende oppervlak aan ventilatiekanaal zijn om geen CO productie te krijgen.

  Ik zou eens op zoek gaan naar de inbouwspecificaties van de kachels, daar zal vast iets vermeld staan over eisen aan luchttoevoer. Ermee gaan experimenteren is gevaarlijk. Heb je de specificaties niet, vraag dan aan een installateur om advies. Dit zijn geen dingen om risico's mee te gaan lopen door hobby-werk.

 9. #9
  1 kachel is zeker 45 jaar oud, dan andere slechts 5 jaar. Daar kan ik misschien in de handleiding informatie van vinden. Het is atmosferisch, geen ventilator.

 10. #10
  Horen stookoliebranders niet in een aparte ruimte te staan?
  Of buiten?
  En dan de verwarmde lucht naar binnen geleiden.
  Groeten, Raymond

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top