Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Startrite Tilt-Arbor 175 cirkelzaagtafel afstelling

  Een tijd geleden heb ik een oude verwaarloosde Startrite 175 zaagtafel opgepikt en opgeknapt. Een van de dingen die ik nog moet doen is zorgen dat het zaagblad parallel is aan de geleiding sleuven in de tafel, want dat is op dit moment niet zo. Ik dacht in eerste instantie dat het misschien afgesteld kon worden door de bouten in de tafel los te maken en de tafel te verschuiven, maar dit lijkt toch niet de goede aanpak. Heeft iemand ervaring met deze instelling? Als foto's nodig zijn kan ik die zeker nog even toevoegen.

 2. #2
  De tafel moet je parallel zetten aan de zaag. Het zaagaggregaat kun je niet verstellen. Heb je het tafelblad eraf gehad ? Soms zit er stof in de gaten waardoor je de afstelling niet goed krijgt.

 3. #3
  Ik was in de veronderstelling dat een startrite ook een brug had waar het zaagaggregaat aan vast zit. Even googlen leverde een plaatje op van een zaagaggregaat dat eenzijdig is opgehangen aan een rail. De drie blokjes waar het aggregaat mee in de rail loopt kunnen versleten zijn, waardoor de zaag wat scheef komt. Volgens iemand op een engelse site kun je deze blokjes omdraaien en of van plaats wisselen waardoor de zaagaggregaat weer recht komt. Het blad zit geborgd met 2 paspennen, waardoor je hem niet kan verschuiven.

 4. #4
  Aha, precies, die pennen in het blad zag ik pas nadat ik het blad los had gemaakt en begon me toen af te vragen of ik wel de goede route had gekozen. Heb je een link naar die engelse site? Je beschrijving is heel volledig, maar ik zie nog niet helemaal voor me om welke blokjes het gaat.

 5. #5
  Hier de handleiding. Daar zit ook een "Exploded" view bij. Startrite TA 175 1755DS Handbook 15E MW.pdf

  Het gaat om blokjes genummerd #37 "internal shoe" volgens mij.
  Andere tip is om die paspennen #41 uit te boren en dan het gietijzeren bovenblad recht vast te zetten.

  Bij mij staat ook de geleider niet helemaal parallel iemand een idee hoe ik die recht kan zetten?
  Laatst gewijzigd door harold; 19-03-16 om 15:13.

 6. #6
  Harold, heel erg bedankt! Ik hoopte al een tijdje ergens een handleiding te vinden

 7. #7
  Er niet zo heel veel te vinden over dit apparaat dus ik dacht die handleiding kun je wel gebruiken ;-)
  Ik blijf het een pracht machine vinden.

 8. #8
  Inderdaad een fijne machine!

  Wat betreft die geleider die niet helemaal parallel is, kan het zijn dat die niet helemaal lekker klemt? Die wat strakker zetten helpt volgens mij met het parallel krijgen. Onderaan pagina 16 staat wat over de rip fence afstelling.

 9. #9
  Daar heb ik inderdaad al aan lopen pielen. Er zat ook een kogellagertje, die heb ik maar vervangen. Maar echt links of rechts afstelling is er niet.

  Verder "wobbelt" mijn zaag een pietsie ~0.08 mm (oud ding hè), dus ik denk dat de kogellagers van de hele machine eens onderhanden ga nemen... daar moet ik eerst wat moed voor verzamelen, maar is te doen als ik John Heisz mag geloven.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door colossus Bekijk Berichten
  Inderdaad een fijne machine!

  Wat betreft die geleider die niet helemaal parallel is, kan het zijn dat die niet helemaal lekker klemt? Die wat strakker zetten helpt volgens mij met het parallel krijgen. Onderaan pagina 16 staat wat over de rip fence afstelling.
  Laatst gewijzigd door harold; 19-03-16 om 17:47.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top