Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: De deegroller

  1. #1

    De deegroller

    Om een ander draadje niet te veel te vervuilen, gaan we hier maar even verder:

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cutthroat Bekijk Berichten
    Ziet er erg mooi uit! Knap gedaan, zeker voor iemand die net begonnen is. Het verslavende ken ik als mede-beginner maar al te goed ! Ben je al aangesloten bij Radius? Ik heb dat wel gedaan en, naast contact met ervaren draaiers die veel kennis en inspiratie leveren, ik kreeg een mentor zodat ik het draaien goed leer.

    Voor wat betreft de opmerkingen aangaande de deegroller: ik werk als kok zeer regelmatig met deegrollers en ik vind een vaste rolstok het prettigst werken. Wil je toch een rolmechanisme dan is de optie van Toxiq denk ik een goede.
    Een vaste stok, is dat een roller met vaste handvatten ? daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen
    Een stok zonder handvatten lijkt me in dusverre niet handig dat je niet lekker door kan rollen, of zie ik dat fout ?
    Met een hamer past alles...

  2. #2
    Een rolstok is een rechte stok, al dan niet met taps toelopende uiteinden zoals door Jan aangegeven. Simpeler kan een deegroller niet zijn . Geen gedoe met vuil wat langs de handvatten de roller zelf in komt of met roestende lagers. En net zo breed of smal als dat je zelf wilt.

    Persoonlijk vind ik dat heerlijk werken omdat je makkelijker sturing kunt geven aan de vorm en dikte van het deeg.

  3. #3
    Voor zacht deeg is een rechte roller prima, voor stug deeg wil ik hem in het midden iets dikker dan aan de uiteinden, dat stuurt beter om een mooie egale plak te krijgen.

  4. #4
    Oftewel zo een franse stok ?
    Wat is daarbij de ideale dikte
    of is het net als met breedte variabel ?
    Met een hamer past alles...

  5. #5
    Het is aan de kok of bakker zelf wat dat betreft maar meestal is dat 3 a 4 cm bij de rechte en 4-6 cm bij de traditionele. Ikzelf zweer bij de simpele recht in het midden, taps aan de zijkant modellen. Collega's willen de ouderwetse vorm maar dan wel uit 1 stuk. Ik ga binnenkort allebei maar eens maken denk ik .

    franse-deegroller.jpg
    44040725_1.jpg

  6. #6
    Duidelijk maar recht in het midden en dan wat aflopend is anders dan zo een french rolling pin ? die is zeg maar gebogen over de hele lengte ?
    Met een hamer past alles...

  7. #7
    Geen idee wat die fransozen gebruiken . Dit zijn de 2 meestgebruikte welke ik in elke keuken of bakkerij tegenkwam toen ik nog in de horeca zat.

  8. #8
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cutthroat Bekijk Berichten
    Een rolstok is een rechte stok, al dan niet met taps toelopende uiteinden zoals door Jan aangegeven. Simpeler kan een deegroller niet zijn . Geen gedoe met vuil wat langs de handvatten de roller zelf in komt of met roestende lagers. En net zo breed of smal als dat je zelf wilt.

    Persoonlijk vind ik dat heerlijk werken omdat je makkelijker sturing kunt geven aan de vorm en dikte van het deeg.
    Geheel mee eens. Je kunt wel de diameter aanpassen aan het soort rolwerk. Deegrollers (voor bijvoorbeeld briseerdeeg) zijn veelal dikker dan pastarollers - als je pasta met de hand wilt maken - die zijn dan weer veel langer - tot wel een meter. Ik maak pasta echter met een machientje... Maar omdat houtdraaien ook leuk is HEB ik wel een pastaroller. Van palissander ;-)

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top