Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
 1. #1

  Voorstellen en eerste project - katanastandaard

  Hallo allemaal,

  Ik ben Rodney en ben redelijk besmet geraakt met het houtvirus. Ik ben al een jaar of vijf aan het verbouwen en daardoor zijn mijn houtprojecten vaak van de “grote stappen snel thuis” geweest, want er zijn nog zoveel meer klussen. Dit begon me steeds meer tegen te staan en ik begon steeds meer interesse te krijgen in mooie houtverbindingen en secuur werk ipv mdf en steigerhout met schroeven aan elkaar te prutsen.

  De afgelopen tijd ben ik eens bezig geweest met een wat kleiner en fijner houtprojectje en dit gaf me behoorlijk veel voldoening.

  Hieronder heb ik wat foto’s van mijn eerste projectje. Het is meer een prototype dan het uiteindelijke ontwerp. Ik wilde oefenen met zwaluwstaartverbindingen en het ontwerpje wat ik in mijn hoofd had uitproberen. Het hout is vuren en ‘hardhout’ van de bouwmarkt. Verre van ideaal. Ik heb al jaren 2 trainingszwaarden die in een zwaardtas door het huis heen zwerven en ik vond het tijd om daar eens een mooie standaard voor te maken. Het laatje is handig om de olie en de doekjes voor het onderhouden van het zwaard in om te bergen.

  Nu eens bedenken in welke houtsoorten de definitieve katanastandaard uitgevoerd gaat worden.

  Groet,
  Rodney

  IMG_4385.jpgIMG_4386.jpgIMG_4387.jpgIMG_4388.jpg

 2. #2
  Welkom Rodney,

  Veel plezier hier.
  Mooie standaard voor een eerste project zeker !!!!. en gelijk zwaluw staartjes..... je legt de lat hoog.
  Wel hoop ik dat je ook "normale" messen in de keuken hebt, anders kom ik nooit eten .

  Gr Edwin

 3. #3
  welkom Rodney,

  Mooi project en goed geslaagde zwaluwstaarten, alleen 1 opmerking bij de lade zitten de staarten verkeerd, deze zouden in de zijde van de la aangebracht moeten. Nu hebben de staarten alleen een decoratieve functie!


  groetnis, Roeland

 4. #4
  ah, natuurlijk. Helemaal niet bij stil gestaan, maar nu trek je in theorie natuurlijk alsnog het frontje ervan af. Ik was met name bezig met de techniek van de zwaluwstaartje en helemaal niet met de functie

  Fijn, zo'n forum met mensen die er verstand van hebben!

 5. #5
  Dat is ook wel het mooie van een prototype van goedkoop hout, je kunt goed zien wat er beter/anders moet. Ik vind ook dat het hoogte verschil tussen de twee standaarden groter moet zijn, nu vind ik het wat op elkaar gepropt.

  Ow, en het nadeel van dit forum is dan weer dat je meer ideeen krijgt dan er tijd is om uit te voeren

 6. #6
  Leuk eerste project, op naar de volgende!
  nog even nieuwsgierig, wat doe je met die zwaarden? Of "alleen" voor de sier?

 7. #7
  De zwaarden zijn trainingszwaarden voor een sport/krijgskunst die Iaido heet. De voorste is een boken, een houten zwaard. De achterste een iaito, een bot, metalen zwaard. Ik ben er op dit moment niet meer actief mee bezig, dus nu alleen nog maar sier.

 8. #8
  Iaido, mooi. Nooit te oud om weer te beginnen

 9. #9
  Welkom!

  Mooi projectje zo, ben benieuwd naar de "echte" uitvoering. Persoonlijk zou ik dan het geheel luchtiger maken, de dwarslat tussen de staanders voorzien van een sleuf (al dan niet met curve) of in ieder geval smaller. Tevens zou ik het geheel op een paar pootjes zetten. Puur esthetisch gezien en mijn mening
  Je beoefend Iaido neem ik aan ? (is al beantwoord zie ik) Altijd erg mooi gevonden en heb getwijfeld (en nog) om dit te gaan beoefenen (ex-aikidoka). Gezien het lengteverschil, neem ik aan dat de kleinere een wakizashi is ? Tevens vraag ik me af waarom je ze met de Ha naar beneden hebt liggen.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Welkom op het forum Rodney.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top