Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Afwerking retro meubel

  Hallo allemaal,

  Ik ben kopie van een commode van Pastoe aan het maken, die een retro afwerking moet krijgen. Ik heb een plaatje bijgevoegd van de commode die als voorbeeld dient en ook een plaatje van de look waarvoor ik ga. Het lijkt me het beste om het meubel uit beukenmultiplex te vervaardigen. Maar ik zit nog te puzzelen over de afwerking. Was? Lak? Wie heeft hier ervaring mee of ideeen? Hoe deden ze dat vroeger?

  Alvast bedankt,

  Lucas
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Met shellac politoeren misschien?

 3. #3
  Oooh, heb ik nog nooit gedaan. Is dat een beetje makkelijk op te pakken?

 4. #4
  Lucas, ik zou het kindvriendelijk afwerken. Zodra de kleintjes tandjes krijgen gaan ze knagen (tenminste mijn dochter deed dat).

  Ik gebruik altijd hardwax van Saicos, voor vloeren, meubels, kinderspeelgoed etc. Eventueel nog te kleuren met een pigment.

  Groet Willem

 5. #5
  @LucasLomans, geen idee, heb zelf ook nog niet gedaan. Als ik de video's op youtube zie lijkt het niet zo moeilijk, kost wel wat tijd omdat je het in hele dunne lagen erop wrijft. Het resultaat is wel erg mooi.

 6. #6
  Hi Lucas. Heb je toevallig dat meubel rechts ook in sketchup gemaakt? Ben benieuwd naar de maten.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Politoeren is niet zo moeilijk, het is een slag die je ff te pakken moet krijgen. Het is echter wel een zachte finish en m.i. niet kindvriendelijk.. Hardwax lijkt mij ook beter. Altijd eerst even oefenen op een reststuk..

 8. #8
  Hardwas lijkt me dan inderdaad een geschiktere optie. Politoeren bewaar ik dan voor een volgend project

  @jberends: dat rechter meubel heb ik niet sketchup gemaakt. Dat plaatje diende alleen als voorbeeld voor de kleur. Het linker meubel heb ik wel in sketchup.

 9. #9
  @lucas, ah ok. In ieder geval zit het er mooi uit. Ben zelf namelijk ook 'in de markt' voor mijn (eerste) kleine vandaar. Voor het ledikant heb ik inmiddels een ontwerp en meubelstuk. Voor de commode ben ik nog bezig.

  Is het corpus van volhout met multiplex zijwanden? Wat voor hout heb je gebruikt?

 10. #10
  Heel het meubel wordt gemaakt van berken multiplex. Massief hout was geen optie opdat ik bang ben dat het hout gaat werken en dat er dan kieren onstaan of dat het gaat splijten waar de zijkanten door de bovenkant heen gaan.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top