Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Barsten opvullen met epoxy ?

  Hallo, daar ik dikwijls met grote massieve blokken werk kom ik ook meermaals barsten of scheuren tegen.
  Nu heb ik al eens gezien dat deze opgevuld worden met epoxy, wie weet hier meer over?
  Waar kan ik dit verkrijgen en hoe moet ik te werk gaan, of is dit alles te omslachtig ?
  Of wel, bestaat er nog iets anders waar dit mee op te lossen is ? Mvgr Stefke 55

 2. #2
  Kijk eens op de topic "blauwe epoxy"

 3. #3
  Dank je wel Nico, zal eens bekijken gr Stefke

 4. #4
  Er zijn nog veel meer draadjes die dit onderwerp raken. Zoek eens op epoxy.

 5. #5
  hey stefke

  het is belangrijk dat je de goede mengverhouding gebruikt bij epoxy dit komt heel precies bij mij ging het de eerste keer fout niet precies genoeg gemengd waardoor de epoxy niet goed uitharden het volgende proefje heb ik de verhoudingen gewogen dit is veel preciezer en dat werkte bij mij wel.
  als je op de site van polyestershoppen.nl kijkt dan zie je dat er veel verschillende opties zijn zoals gewone epoxy beetje gelig, heldere epoxy, glow in the dark groen of blauw, en pigment in allerlei kleuren. weet niet of het veel uitmaakt maar bij de epoxy staat ook hoe dik je het kan opzetten er staat er 1 tussen die kan tot 3 cm gebruikt worden dit is handig als je grote scheuren hebt in je hout. heb wel gemerkt dat er veel epoxy in de scheuren loopt dus plak alles goed af en leg het vlak neer het afplakken zorgt ervoor dat de epoxy er niet uit kan en dat het in de scheur blijft zitten.
  hoop dat ik je hier mee geholpen heb zie graag een resultaat verschijnen

  groetjes michael

 6. #6
  Dank je Michael voor je antwoord, ik heb intussen die site bekeken, ja het "lijkt" gemakkelijk maar zal toch correct moeten gebeuren, je zegt afwegen, met wat doe je dit, met en gewoon keuken weegschaaltje of moet ik dan naar de apotheker , ik zal nog wat rondsurfen en filmpjes bekijken alvorens hier aan te beginnen.
  Maar als het zo ver is zal je het zeker zien verschijnen alhier. Gr Stefke

 7. #7
  Ik kan je uit ervaring vertellen dat elke (goedkope) schaal die top 1 of 2 gram nauwkeurig weegt voldoet (ik heb er al vele liters (paar nullen) op afgewogen) de afwijking maakt niet uit, die komt namelijk terug in beide producten (als er al afwijking is) en tussen de 2 produkten (epoxyy en verharder) is het verschil in afwijking zo klein dat je nauwkeurig genoeg hebt afgewogen om een goed resultaat te krijgen
  Wegen is ten alle tijden vele malen nauwkeuriger dan afmeten
  Met een hamer past alles...

 8. #8
  Dank je Toxiq voor je mededeling, ik ben nog op zoek naar epoxy/verharder/kleur zodra ik iets gevonden heb zal ik een blokje behandelen en zul je het resultaat hier zien, gr Stefke

 9. #9
  Stefke, ik heb deze houtplamuur al een paar maal gebruikt. Werkt prima!

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Toxiq Bekijk Berichten
  Ik kan je uit ervaring vertellen dat elke (goedkope) schaal die top 1 of 2 gram nauwkeurig weegt voldoet (ik heb er al vele liters (paar nullen) op afgewogen) de afwijking maakt niet uit, die komt namelijk terug in beide producten (als er al afwijking is) en tussen de 2 produkten (epoxyy en verharder) is het verschil in afwijking zo klein dat je nauwkeurig genoeg hebt afgewogen om een goed resultaat te krijgen
  Wegen is ten alle tijden vele malen nauwkeuriger dan afmeten
  Helemaal mee eens. Hou er wel rekening mee dat niet bij alle epoxies geldt dat de hars en harder 'even zwaar' zijn - dezelfde dichtheid hebben. Let er op of de gebruiksaanwijzing de mengverhouding in gewicht of in volume opgeeft, en als het in volume is: probeer informatie over de dichtheid van de beide componenten te vinden.

  Voor 'normale' epoxies - lijmen - is de mengverhouding meestal niet heel kritisch, tenzij je de maximale lijmsterkte echt nodig hebt; uitharden doet het toch wel. Lak-achtige epoxies bevatten vaak additieven die de verhouding kritischer maken. FlexCoat bijvoorbeeld is een 2 componenten hengellak op basis van epoxy; die bevat zoveel weekmakers (om de laklaag flexibel te houden; en de weekmaker zit in de harder-component), dat te weinig harder leidt tot het niet goed uitharden, maar te veel harder leidt tot het te zacht, en daarmee sticky, blijven van de uitgeharde hars. Ook giet-epoxies, voor bijvoorbeeld tafeloppervlakken, hebben last van veranderende eigenschappen door additieven en moeten dus nauwkeurig afgewogen/gemengd worden. Maar zoals gezegd, voor een klassieke lijm is het minder kritisch.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top