Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  verwijderen lijm op stoelen

  Ik heb me een aantal series 7 stoelen van Arne Jacobsen op de kop getikt. Ik ben ze nu aan het opmaken maar het blijkt moeilijker dan verwacht. De stoelen waren bekleed met stof waaronder er mousse geplakt zat op het zitvlak en de rugleuning. De stoelen zijn meer dan eens overtrokken geweest en er zijn verschillende soorten lijm gebruikt.
  Kan er iemand me tips geven voor het verwijderen van lijm. Ik heb tot nu toe Thinner, White Spirit, Aceton, Ether en Wasbenzine geprobeerd. Op sommige vlakken heeft Aceton een zeer goed resultaat. Er zijn echter stukken die ik echt niet proper krijg. Ook niet met zeep en water. Zijn er nog andere manieren om lijm te verwijderen?

 2. #2

  Re: verwijderen lijm op stoelen

  warm maken ?

  hans almere

 3. #3

  Re: verwijderen lijm op stoelen

  Harde of zachte lijm? Op het oppervlak, of in het hout getrokken?

  Arthur

 4. #4

  Re: verwijderen lijm op stoelen

  Deels harde lijm, deels zachte lijm maar niet in het oppervlak getrokken.

 5. #5

  Re: verwijderen lijm op stoelen

  Ik heb de lijm al warm gemaakt maar dat helpt ook niet.

 6. #6

  Re: verwijderen lijm op stoelen

  Die zachte lijm kan je eens proberen met een stuk droog zeemleer of een uitgedroogde spons. Niet te hard drukken, gewoon met lichte druk een tijdje heen en weer blijven wrijven. Als het goed is zie je op een gegeven moment rolletjes lijm loskomen, een beetje zoals wanneer je over je huid wrijft wanneer je aan het vervellen bent na een goeie zonnebrand.

  Arthur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top