Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Pica tieflochmarker

 1. #1

  Pica tieflochmarker

  Ik hen en tijdje geleden een Pica 'tieflochmarker' gekocht.

  cache_2446488321.jpg

  Die dingen (ook van andere merken zoals Lyra) staan de laatste tijd aan iedere toonbank van DHZ of ijzerwarenzaak. Het is best wel handig in vergelijking met een gewoon potlood en behoorlijk zuinig in gebruik van de vulling. Scherpen gaat eenvoudig op de houder.
  Het grootste nadeel is dat de vulling erg zacht is waardoor de lijn snel te dik wordt.
  Nu is mijn vraag: wie gebruikt dit soort potlood ook en wat zijn de ervaringen. Ook met andere merken, type en kleur van vullingen.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 2. #2
  Ik gebruik ze ook. Dit is overigens niet de tieflochmarker, een tieflochmarker zit in een oranje houder en is een stift.

  Persoonlijk zou ik het potlood niet gebruiken voor preciesiewerk ivm de zachte vulling. Zelf gebruik ik voir het echte preciese aftekenwerk een bic cristal fine pen.

 3. #3
  Ik heb eerst de oranje gehad en nu heb ik het groene potlood.
  Omdat ik ze alleen maar gebruik voor het aftekenen van gaten op muren is de grote van de punt voor mij niet zo belangrijk.
  Als ik een plankje o.i.d. wil ophangen, markeer ik het te boren gat door de stift door het gat in het plankje te drukken.
  De stip geeft dan aan waar ik moet boren.

  De oranje stift werd snel plat en droogde snel uit.
  Maar het potlood werkt altijd. Ik vind het super!

  Voor het gewone aftekenen van zaagsnedes heb ik een normaal vulpotlood of een mesje.
  Groeten, Raymond

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PBT Bekijk Berichten
  . Dit is overigens niet de tieflochmarker, een tieflochmarker zit in een oranje houder en is een stift.
  andere bril nodig?
  er zijn meerdere soorten
  potlood2.JPG

 5. #5
  Schrijft vlot en op meeste materialen en vooral zonder te krassen. Voor de fijne aanduidingen kan je de bic of conte wegwerp vulpotloden hanteren misschien. Beide merken maken soortgelijk potlood. Blijft redelijk fijn en punten breken vooral niet. Wat je met de hele fijne incra potloden wel eens kan hebben. Maar deze picadry is voor vele situaties meer dan goed.

 6. #6
  Een gewoon vulpotlood van 0,5 mm is het meest geschikt voor dunne lijnen, maar minder geschikt voor in de werkplaats. De punt breekt zo af en het potlood verdrinkt in mijn broekzak. Vandaar dat ik liever een harde vulling zou hebben op de Picadry.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 7. #7
  Ik gebruik zo'n ding voor grof werk naar volle tevredenheid. Als je echt precies wil werken zijn ze minder geschikt. Wat je wel kan doen is een schuurplankje maken (stukje triplex met 240 schuurpapier er op geplakt) en daarmee de punt scherp houden. Een ouderwets timmermanspotlood of een afschrijfmesje functioneert nog altijd het beste voor fijn werk.

  De stift-uitvoering van die Pica is slecht, ik heb er binnen een paar weken twee versleten (een gekregen als vervanging voor de eerste), ze drogen heel snel uit en nieuwe vullingen zijn erg slecht verkrijgbaar. En duur.

  Voordeel vind ik wel dat je verschillende vullingen kan krijgen voor diverse toepassingen, ook op steen en metaal kan je dan goed aftekenen.

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top