Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 2 van de 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
Resultaten 11 tot 20 van de 23
  1. #11
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jun 2015
    Locatie
    Harelbeke,Belgie
    Berichten
    356
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door chevy66 Bekijk Berichten
    Wat is nu de reden dat u de motor in ster heeft aangesloten? Heeft u een 3 fasen 220v net?

    neen 3x400V 25A ... waarom omdat de wikkelingen 220V zijn ! motor is een 220/380 motor .. en geen 380/660 motor ..

    De plaats waar ik deze gekocht heb had blijkbaar een 3X220V net .. dan is driehoek juist .. 3x 220v op elke wikkeling ..

    Nu 400 volt op 2 wikkelingen in serie .. in Ster .. zoals het moet ..

    In belgie heb je nu éénmaal 2 soorten netten .. 3x220 ( en meestal geen nulleider ..als hij er is 130V tussen nul en fase ) of 3x400+N ( dit heb ik .. tussen de fasen 400V en tussen fase en nulleider 230 V )

    - - - Updated - - -

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pel Bekijk Berichten
    Ik heb dezelfde kolomboormachine en hij werkt gewoon op 220 v, is een oerdegelijke machine.

    Groet Pel.
    ja ze hebben ook bestaan met een mono fasige motor ..heb er ook gezien op internet ...maar waren snel 2-300 euro :-)

  2. #12
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jun 2015
    Locatie
    Harelbeke,Belgie
    Berichten
    356
    Even een deel uit elkaar gehaald .. zodat ik makkelijk bij de schakelaar en lamp kon.

    Lamp blijkt gewoon op de 2 fasen aangesloten te zijn .. logisch bij "driehoek" op 230V .. krijgt lampje gewoon 230V .

    in mijn geval is dit dus geen optie .. ik moet ofwel een nulleider voorzien in de stroomkabel of aftakken op een fase en het gemeenschappelijke punt van de STER .
    Dan staat lampje samen met één wikkeling van de motor . ( moet de motor wel altijd draaien als ik lampje wil aan zetten )



    2016-02-21 19.06.52.jpg2016-02-21 18.52.31.jpg2016-02-21 19.05.54.jpg2016-02-21 19.06.10.jpg2016-02-21 19.06.07.jpg
    Laatst gewijzigd door kitt1977; 21-02-16 om 19:48.

  3. #13
    Aan die mogelijkheid van aansluiten van de lamp had ik niet gedacht, komt in nederland ook bijna niet voor.
    sometimes you just need a bigger hammer

  4. #14
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jun 2015
    Locatie
    Harelbeke,Belgie
    Berichten
    356
    Aan het kijken om eveentueel "properdere" schakelaar de monteren ..

    vond deze

    http://nl.aliexpress.com/item/2pcs-l...a-71c6be3394b5

    Zoek zoiets maar dan liefst in europa en geen chinese kwaliteit :-)

    Riem V-snaar staat er A25 op ..

    vind ik hier wel precies :

    http://www.bearingstation.co.uk/Prod.../A_Section/A25

    http://www.uwbootspecialist.nl/vriem...mm-p-8826.html

    http://www.aandrijfshop.nl/v-snaar-a25.html


    2016-02-21 20.50.05.jpg
    Laatst gewijzigd door kitt1977; 22-02-16 om 04:55.

  5. #15
    Senior Member
    Ingeschreven
    Jun 2015
    Locatie
    Harelbeke,Belgie
    Berichten
    356
    Vandaag 2 nieuwe riemen binnegekregen van nederland :-)

    passen perfect .. ondertussen de machine ook een grondige poetsbeurt gegeven .

    Ook de boorkop eens uitgehaald blijkt een standaard MK2 conus ..

    Misschien kijken voor een grotere kop tot 16mm later .


    2016-02-26 17.59.25.jpg2016-02-26 00.18.05.jpg2016-02-26 00.18.01.jpg2016-02-26 00.17.55.jpg2016-02-26 00.17.48.jpg

  6. #16
    oud hout
    Ingeschreven
    Aug 2015
    Locatie
    Midden Limburg
    Berichten
    5.524
    Hij ziet er weer bijna als nieuw uit.

    Groet Pel.
    Pel; Hout wirktj.

  7. #17
    ik heb ook dezelfde boormaschine,orgineel stond er een monofase motor met 1/2 hp op, gewoon in het stopcontact,die hebben we snel verandert naar 3fasen 240v,dat is met een blauwe stekker,jij hebt een rode dus 3x 400 volt,de mijne is driehoek aangesloten en de jouwe ster,enig nadeel is dat je de riem moet verleggen om van versnelling te wisselen,kan ook moeilijk geloven dat het een mc2 kop is,dacht eerder een 0 of 1,dat moet ik eens nakijken,mijn draaibank heeft mc3 en dat is toch wel een heel ander formaat.

  8. #18
    je lamp moet tussen 1fase en de neuter,dan heb je 240 volt,als je de lamp tussen 2fasen aansluit brand ze door op 400 volt

  9. #19
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door belgium Bekijk Berichten
    ik heb ook dezelfde boormaschine,orgineel stond er een monofase motor met 1/2 hp op, gewoon in het stopcontact,die hebben we snel verandert naar 3fasen 240v,dat is met een blauwe stekker,jij hebt een rode dus 3x 400 volt
    Blauwe stekkers zijn voor 1 fase aansluitingen. Als jij een 3 fase motor met een blauwe stekker aansluit heb je de nul en aarding pennen als fase gebruik. Heb je dan ook zelf een blauwe wand-aansluiting gemaakt?


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door belgium Bekijk Berichten
    je lamp moet tussen 1fase en de neuter,dan heb je 240 volt,als je de lamp tussen 2fasen aansluit brand ze door op 400 volt
    TS heeft het lampje tussen een fase en het sterpunt aangesloten. Het sterpunt dient in dit geval als zwevend nulpunt (neuter).
    Zolang er geen fase weg valt, gaat dit goed en staat er 240V op de lamp.
    Groeten, Raymond

  10. #20
    Het is inderdaad een mk2 boorkop heb ik daarstraks gezien

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top