Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: chinese gong

 1. #1

  chinese gong

  Hallo,

  Ik heb een Chinese Gong, daar wil ik een standaard voor maken. De gong is 75cm doorsnee. En een kilo of 10. Ik heb bedacht dat ik drie balken aan elkaar maak twee staanders en daar boven op een ligger. De ligger wil ik eigenlijk krom maken. Zodat het chinees/japans aan gaat doen. Is het mogelijk behalve rondzagen om een balk krom te maken?

  Vriendelijke groet,
  Kabouterje

 2. #2

  Re: chinese gong

  Ja: stomen en dan buigen; lamineren uit dunne strips rond een gebogen mal; beginnen met een kromme balk; balk opbouwen uit segmenten (zodat je een veelhoek krijgt) en die afronden met een rasp of een schuurmachine.

  Hangt er natuurlijk ook een beetje van af wat voor soort hout je wilt gebruiken en hoe je het wilt afwerken. Als je het bijvoorbeeld strak zwart wilt gaan schilderen kan je ook de vorm uit multiplex zagen met een decoupeerzaag en de plakjes op elkaar lijmen. Dan moet je dus wel weer krom zagen maar hoef je het niet op een hele balk te doen.

  Arthur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top