Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Welke boom zou dit zijn? En wat nu?

  Beste meubelmakers..
  Gister is er een boom bij ons in de straat om gewaaid. En door de gemeente in stukken gezaagd.
  Ik heb geprobeerd wat in m`n bakfiets te krijgen.. haha beetje zwaar! Maar toch een stukkie te in kunnen laden en uiteindelijk achter m`n huis kunnen uitladen..(Bak omgekieperd)

  Nu de vraag zoals de titel al voorspelde.. Kan iemand zeggen welke boomsoort dit is?
  En heb ik er wat aan.. Hoe zou ik hem kunnen verzagen? Woont er toevallig iemand in de buurt van Rotterdam met een alaskan mill/mobiele zaag?

  IMG_20160216_084017.jpg

  IMG_20160216_082604.jpg

  IMG_20160216_082611.jpg

  IMG_20160216_082619.jpg

 2. #2

 3. #3
  Als die langer is dan 80 centimeter kan die gezaagd worden op houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam zie http://www.molendesalamander.nl/

 4. #4
  Hoi, je zit toch op het HMC? Kan je m daar niet langs een lintzaag halen?

  Anders is kloven met 2 stalen wiggen een goede optie, beide helften vlakken op de vlakbank/electrische handschaaf. Daarna zagen naar keuze, op de tafelzaag/lintzaag oid. Dan heb je planken.
  Je kan er vanalles mee, esdoorn is net hout, je kan ook een flinke serie pollelepels ervan snijden nu het nog nat is prima te doen, hoef je niet de moeite te nemen om er planken van te zagen. Spindels voor stoelen oid kan je ook goed uit vers hout halen en kan je de stap om er planken uit te halen overslaan. Ook heb je dan geen last van metaal alhoewel het een zijtak is geweest.

  Met een alaskan mill heb je toch al snel een zaagsnede van 1cm, denk dat 1 zon blok voor een zagerij wat weinig is en wat kort.
  In dat opzicht is splijten nog niet zon gek idee.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top