Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  verkopers van zebrano hout

  Ik ben voor een aantal te maken meubels op zoek naar zebrano hout. Ik weet dat af.nl het verkoopt, maar mogelijk zijn er meer en dichter bij. Welke houthandelaren bieden zebrano aan, zover bij jullie bekend?

  Bram

 2. #2

  Re: verkopers van zebrano hout

  Hoi Bram,

  Het helpt als je je woonplaats in je profiel zet. Dan is het wat makkelijker om te weten wat voor jou dichtbij is. Ik weet in elk geval dat Fijnhout Amsterdam ook zebrano heeft.

  Arthur

 3. #3

  Re: verkopers van zebrano hout

  Bedankt Arthur,

  Ik heb even gebeld naar de Amsterdamsche fijnhouthandel en dat was een m3 ongeveer 3000 euro ex btw terwijl het in Arnhem 4140 ex btw is. scheelt toch dik 1000 euro als je er ook nog btw over berekend!

  Bram

 4. #4

  Re: verkopers van zebrano hout

  Misschien een open deur, maar hou er rekening mee dat de hoeveelheid gebrek in het hout bij beide kan verschillen waardoor je bruto meer of minder ruw hout nodig hebt. Niet dat ik denk dat Amsterdam bruto 1/3 meer extra hout vraagt dan Arnhem, maar het verschil voor dezelfde hoeveelheid netto hout zal vast minder zijn dan €1000/kuub.

  Arthur

 5. #5

  Re: verkopers van zebrano hout

  daar had ik nog niet aan gedacht. het is de eerste keer dat ik met hardhout wil gaan werken. is er dan een hoog gebrek bij zebrano? en waar moet ik dan aan denken?

  Bram

 6. #6

  Re: verkopers van zebrano hout

  Geen idee of zebrano veel gebrek heeft. Maar dingen waar je aan kan denken: wankanten, knoesten, scheuren, afgebroken grote splinters, spint, kramgaten. Dat hoeft allemaal geen probleem te zijn als je de stukken die je nodig hebt er netjes omheen en tussendoor kan verkrijgen. Bijvoorbeeld een smaller stuk wat je nodig hebt waardoor je een scheur kan vermijden, of een knoest die je precies tussen twee delen in kan laten vallen. Dat vergt een beetje passen en meten om je stukslijst zo efficiënt mogelijk uit een aantal planken te halen.

  Ik vond dat de eerste keer ook erg lastig hoor. Het is lekker puzzelen. Maak eerst een gedetailleerde stukslijst met alle (netto) maten en ga daarmee naar de houthandel. En dan wordt het een kwestie van planken bij elkaar zoeken, afstrepen welke stukken je uit welke plank gaat halen. Net zolang totdat je elk stukje ergens op een plank hebt. (en 6 keer hebt gecontroleerd of je inderdaad 5 keer 1400x200x22 hebt...) Of je kan vragen of de houthandel aan de hand van je bestek de planken wil uitzoeken. Dan lijkt het me wel verstandig om ook te vragen of ze willen aangeven hoe ze het bedacht hadden, anders heb je alsnog een leuke puzzelklus voor de boeg :-)

  Er is trouwens al eerder een topic over geweest: http://www.woodworking.nl/viewtopic.php?f=3&t=700

  Arthur

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: verkopers van zebrano hout

  bram

  wat heb je precies nodig? en waarom zebrano? ik heb toegang tot erg veel houtsoorten en woon redelijk in de buurt.
  stuur anders maar een berichtje

  rick

 8. #8

  Re: verkopers van zebrano hout

  zebrano heb ik gekozen vanwege de houttekening. Ik vind het contrast tussen licht en donker juist zo mooi en aangezien het in mijn slaapkamer komt en die muren wit zijn en het bed antraciet vond ik het er wel bij passen.

  maar ik heb voor de toekomst wel interesse tot welke soorten je allemaal toegang hebt.

  Bram

 9. #9

  Re: verkopers van zebrano hout

  Hallo

  Kijk eens bij http://www.plankencentrale.nl ,misschien dat die je verder kunnen helpen :?:

  m.v.g. Geurt


  ---------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer----------------

 10. #10

  Re: verkopers van zebrano hout

  Ben blij mijn kennis over fijnhoutleveranciers te hebben uitgebreid, maar na het uitrekenen van het benodigde hout, en dat extreem krap op de planken uitgetekend, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik 5 á 600 euro voor een eerste project met hardhout te prijzig is. Heb daarom besloten om het van amazakoé te maken die stond ook in mn short-list en is financieel een stuk aantrekkelijker.
  Tevens is een pittige autorekening ook van invloed om voor dit project geen buitensporige uitgaven te doen.

  Bram

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top