Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  kast met planken maken. Hoe?

  Goedemiddag,

  Wij willen een kast gaan maken met over het algemeen alleen planken de afmeting moet ongeveer zijn 40 diep ongeveer 240 hoog als het kan ongeveer 80 breed.
  Nu is het zou dat ik graag louvre deuren willen gebruiken die kun je kopen bij Hornbach die heeft de volgende afmetingen 39,5 breed en 242.2 hoog. Oftewel daar moet men kast dus ook aan voldoen
  Voor de rest weet ik eigenlijk wat ik moet gebruiken en wat ik nodig heb om de kast in mekaar te zetten.
  Zou iemand mij heel alstublieft kunnen helpen??

  Mochten er nog vragen zijn hoor ik het graag natuurlijk!

  groetjes niekie

 2. #2
  Hoi Nieki, welkom op het forum!

  Heb je al een idee welke materialen je voor de kast en de planken wilt gebuiken? Plaatmaterialen, massief hout, houten panelen ofzo. En welke gereedschappen heb je tot je beschikking? Dit zijn wat gegevens die we hier wel nodig zijn om de adviezen wat gerichter te kunnen geven.

  Fons

 3. #3
  Goedemiddag,

  Het mag niet te duur zijn als ik eerlijk ben.
  Wat is sterk hout? want ik kan wel een heel dun plaatje pakken maar als het dan in elkaar stort heb ik er ook niks aan
  Ik zou het liefst een kast in een dag willen maken. Wij hebben de normaal gebruikte gereedschappen liggen.

  Groetjes niekie

 4. #4
  Hmm, je mag best wat specifieker zijn.... Wat ik normaal gebruikte gereedschappen vind zal er vermoedelijk wel heel anders uit kunne zien dan wat jij hebt liggen. Als ik het zo interpreteer kun je de ondedelen van de kast het beste vooraf op maat laten zagen bij de leverancier. Als je goedkoop wilt is spaanplaat met een melaminelaag waarschijnlijk het voordeligst.

  Fons

 5. #5
  Hoe sterk moet het zijn? Je snapt wel dat er verschil is tussen een kast waar op 80 cm 3 paar schoenen in staat, of een kast waar 2 rijen van de encyclopedie in staan, of de voorraad klei voor je hobby.

  Wat betreft snel, goedkoop en in één dag klaar: koop een gebruikte Ikea of Lundia-kast op marktplaats (van Lundia weet ik dat er 80x40 bestaat). Eventueel nog wat triplex kopen om de zijkanten af te sluiten, daarna deuren er aan schroeven en klaar. Hornbach heeft toch ook wel ideeën voor een kast?

 6. #6
  Hoi

  Hij zal in de gang komen te staan en er moeten inderdaad schoenen in komen te staan en de handschoenen moeten daarin etc etc etc.
  Binnen een dag klaar is natuurlijk overdreven maar wil hem wel zo snel mogelijk gaan gebruiken. We hebben schroevendraaiers schroeven pluggen boormachine etc etc. Op maat laten zagen was ik sowieso al van plan aangezien wij dat niet zouden kunnen laten doen.
  Wil hem graag zelf maken omdat er nergens een kast is die voldoet aan de eisen die ik heb en dat is gewoon een plankenkast en de hierboven geschreven maten.

  Groetjes niekie

 7. #7
  Goedkoop "hout" is MDF, de platen zijn 244x122 cm, dus je kunt 2 zijkanten van 244x40cm plus de onder en bovenkant en een plank van 40x80 als het zaagverlies per snede niet meer dan 6mm is... Dan kun je nog zo'n plaat verzagen om al je planken uit te halen.
  Schroefgaten voorboren (3mm voor een 4mm dikke schroef) en een dunne plaat (spaanplaat oid) op de achterkant.
  Even over nadenken of je de bodem en het "dak" er boven op wilt schroeven of tussen de wanden.
  Succes!

 8. #8
  Laten zagen bij de Gamma is prima om hout te vervoeren of hanteerbaarder te maken. Maar mijn ervaring is, je kunt bij de Gamma niet van exacte (en vooral dezelfde!) breedtes/lengtes uitgaan. Een invalzaag met liniaal of (in dit geval beter nog) een zaagtafel (en liefst beide) heb je wel nodig om het echt goed af te werken. Met 'normaal' gereedschap zou ik het advies van Juriaan volgen. Zoek een goede Lundia/Ikea kast (evt. tweedehands) en werk die verder af.

 9. #9
  Waar woon je (als je dat wil vertellen)? Ik heb wel een zaagtafel.

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.469
  Hoe netjes wil je de afwerking hebben? Je kan de planken onzichtbaar op de zijpanelen monteren met mooie technieken, maar je kan ze ook door de zijwand heen vestschroeven en de schroef daarna, indien gewenst, met plamuur wegwerken. Je zal begrijpen dat het eerste uiteraard wat meer tijd en vaardigheid vraagt.
  Met vriendelijke groet,
  Joris

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top