Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  bamboe plaatmateriaal

  Ik zou graag eens werken met bamboe plaat, lijkt me interessant. Ik heb interesse in iets van 3 tot 6 mm.
  Twee vragen: waar kan ik een kleiner stukje plaat vinden (voor ik een winkel zoek die een ganse plaat verkoopt), en hoe duur is het in vergelijking met andere houtsoorten?

 2. #2
  misschien heeft massavehout van ons forum wel iets, die is gespecialiseerd in kleine stukjes.

 3. #3
  ja, dat dacht ik ook, maar regio Zwollywood is te ver om even langs te komen vanuit Belgenland

 4. #4
  Misschien vind je hier een Belgische houthandelaar; http://www.woodworking.nl/showthread...houthandelaren
  Bamboe lijkt me zowiezo wel lastig trouwens

 5. #5
  Zit er bij jou in de buurt geen bedrijf wat parket verkoopt ? Die hebben soms wel vloeren van bamboe waarbij ze altijd wel zaagafval hebben. Wat ook een mogelijkheid is om bij een winkel een goedkope snijplank van bamboe te kopen en die op dikte te schaven.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 6. #6
  Een kleiner stukje is vrij makkelijk aan te schaffen door een bamboe snijplank te kopen. Voor 6-7 euro moet dat wel lukken. Verder is bamboe eigenlijk geen hout, maar een grassoort.
  Qua prijs ben ik er net naar aan het kijken, voor een keuken. De prijs voor 20mm plaatmateriaal (3 lagen) ligt rond de 70 euro/m2 op internet.

 7. #7
  Ik ben van plan om dit jaar een SUP (Standup Paddle Board) te maken van hout. Soort van surfplank maar dan om staand te gaan peddelen. Zoals het nu lijkt wil ik het dek gaan maken van bamboe. Op Youtube heb ik al mensen gezien die dit ook hebben gedaan door grote bamboepalen te kopen, deze in de lengte te zagen (of splijten?) tot latjes, en deze vervolgens te vlakken met een schaaf zodat je mooie rechte vlakke latjes hebt.

  Als je dus grotere bamboe beplating wil hebben zou je dat dus ook best zelf kunnen doen met relatief simpel gereedschap.Wil je dikker, dan lijm je meerdere lagen kruislings op elkaar

 8. #8
  Wij waren een tijdje geleden bij de amsterdamse fijnhouthandel, ook voor hout om een (hol) surfboard te bekleden. Daar werd ons de bamboeplaat afgeraden omdat het materiaal op de lijmnaden te makkelijk zou splijten, zeker als je de plaat gaat buigen (wat voor een dek van een surfboard onontkoombaar is). Wij hebben uiteindelijk onze oorspronkelijke keuze meegenomen: Yellow Cedar, licht, relatief sterk en zeer fijnnervig.

  Denk er ook om dat bamboe vlakken niet vanzelf gaat. Bamboe bevat veel silica en maakt snijgereedschap (beitels) erg snel bot, vraag maar aan bouwers van splitcane hengels...

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2015
  Locatie
  Enschede / Amsterdam
  Berichten
  1.023
  Als je een indruk wilt krijgen welke problemen het bewerken van bamboe oplevert, is dit een goed filmpje:

  https://youtu.be/RG_VUmStWqk

  In het kort: erg hard, moeilijk haaks op de draad te snijden, veert niet mee.
  Zhu gebruikt trouwens resten bamboe-parketdelen.

 10. #10
  let er wel op , platen bamboe zijn gelijmd met formaldehyde , en soms ga je kwijlen als je dit open zaagt of schuurt ....

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top