Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1

  Oud strijkblok J . N . [nooitgedacht]

  te koop aangeboden : Oud strijkblok van J . N . [nooitgedacht]. Het strijkblok is pluminus 75 jaar oud en in goede staat [geen houtworm]
  De beitel is van een jongere uitgave maar dan met de initialen J.N.IJ. Het strijkblok is korter dan een Rijschaaf en langer dan Blokschaaf. De lengte is 36 cm ,breedte 6,7 cm en hoogte 5.3 cm. De bek is 9 mm.
  De letters J en N staan verder uit elkaar dan bij jongere exemplaren dat geeft ook de ouderdom aan van voor 1940.

  Dit strijkblok werd vroeger gebruikt om de zijkanten van planken te srijken [schaven].Het blok [schaaf] werd dan op zijn zijkant gelegd en de plank iets van werkbank verhoogd, zodat het midden van beitel en schaaf vrij spel hadden over de dikte van de plank.Deze methoden van schaven werd gebruikt om vloerdeelplanken tegen elkaar aan sluitend te krijgen.Er mag op deze schaaf[strijkblok] geboden worden. Misschien iets voor verzamelaar?

  Het strijkblok,DSCN6107.jpgDSCN6106.jpgDSCN6109.jpgDSCN6112.jpgDSCN6108.jpg daar mag op geboden worden.
  Laatst gewijzigd door johnwillemsen; 02-02-16 om 09:50.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top