Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: Vraagje!

 1. #1

  Talking Vraagje!

  Hallo allemaal,

  Nadat ik onderstaande kinderstoel in elkaar heb geknutseld voor mijn zoon heb ik de smaak te pakken en wil ik graag een ledikant voor hem gaan maken! Ik wil dit gaan maken van 18mm plaatmateriaal. Ik wil het bed om het efficiënt te houden demontabel maken, nou heb ik wel ledikanthaken gezien na een zoektocht maar dit lijkt me niet de meest subtiele manier (die zijn volgens mij ook voor grote bedden!?)

  Heeft iemand misschien goede tips om de onderdelen van een ledikant netjes (maar wel demontabel) aan elkaar te maken!? En dan het liefst zo dat je er niet extreem handig voor moet zijn want ik Timmer nog maar pas :-D

  Joerai
  Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails IMG_20160131_155837.jpg  

 2. #2
  Een ledikant is tot 1,5 jaar toch?
  Hoe vaak ga je hem demonteren? Want met zulke kleine kinderen die je als ouder steeds er in en er uit moet tillen, mag het ledikant best stevig worden.
  Daar moet je toch wel even goed over nadenken.

  - - - Updated - - -

  Je hebt trouwens wel een nette stoel gemaakt. Ziet er goed uit!
  Groeten, Raymond

 3. #3
  Bedant voor je reactie

  Ik wil hem niet heel vaak uit elkaar halen maar als hij eruit gegroeid is wil ik hem een beetje compact weg kunnen pakken, we hebben niet zo heel veel ruimte hier, daarom denk ik eraan om hem demontabel te maken. Ik begrijp inderdaad de overweging voor de stevigheid en daarom hoopte ik dat er iemand zou zijn met de gouden tip voor een demontabel EN stevig bed!

  Bedankt, ik ben ook best trots op die stoel, hem er daarom maar bij gezet, beetje showen :-D. Al aardig wat dingen in elkaar geprutst maar dit is de eerste keer dat ik echt een meubelstuk heb gemaakt die er een beetje elegant uit is komen te zien.

 4. #4
  Eigenlijk denk ik dat ledikanthaken passen in de wens om het ledikantje degelijk en demontabel te maken. Het veronderstelde gebrek aan subtiliteit ontgaat me eerlijk gezegd.
  Ook als je zegt 'nog maar pas te timmeren,' dan lijken die haken me goed toepasbaar. Kwestie van simpelweg vastschroeven. Ze komen aan de onderzijde en binnenzijde van het bed te zitten, dus je ziet er ook nog eens niks van. Tot slot is het een gemakkelijk - en degelijk - te maken 'houtverbinding.'
  Rob

  Nb.: de poten van die kinderstoel heb je trouwens mooi verjongd. Zo'n beginner ben je dus niet. En je hebt ze ook nog eens onder een hoek gemonteerd. Goed hoor!
  R.
  Laatst gewijzigd door Rob van Rotterdam; 31-01-16 om 21:16. Reden: aanvulling

 5. #5
  het moet een kinderledikantje worden, een beetje zoals in de stijl van de afbeelding, dan ontkom je er toch niet aan dat ze in het zicht komen?

 6. #6
  Als je de afmetingen van de ledikanthaken weet, dan kun je de eerste en laatste spijl van de lange zijde van het bedje- zeker als die 'plat' zijn zoals op het voorbeeld, zó breed maken dat ze over de ledikanthaak vallen. Dan zie je er niets van.

 7. #7
  Ik zou gewoon ledikanthaken nemen. Je kunt ook deze nemen http://www.juniorplanet.nl/flexa/ond...flexa-bed.html zijn bij bijna elke ijzerhandel te krijg en natuurlijk ikea etc.

 8. #8
  Ik weet nog niet direct wat je bedoeld met er overheen laten vallen maar ga eens in de bouwmarkt bij die haken kijken, in het echt wordt me denkbik beter duidelijk hoe ik het moet gebruiken. Die schroeven met een bus lijken ook een goede oplossing!!

 9. #9
  Je hebt 2 soorten ledikanthaken. Een soort/model wat op de kopse kant van de plank plaatst en in het hout werkt. Ander model zet je vast aan de binnenkant van de plank en op het hoofdend.

 10. #10

  Red face

  ehm ik heb zojuist speciaal gekeken in het ledikant van mijn jongste...
  da's een bopita, goed merk... denk ik toch...
  zij hebben het bevestigd met van die inbusschroeven in de buitenzijde ( hoofd/ voetbord) waarbij aan de binnenzijde zon schroef zit om eea constructief en demontabel mee te maken.
  ik denk dat ik ook wel begrijp waarom...in dit, maar ook in vrijwel elk ander ledikant zit een gatensysteem verwerkt waarmee je de hoogte van het matras/ de bodem kan aanpassen aan de lengte van je kind...enerzijds voor veiligheid, anderzijds voor je eigen gemak dan wel dat van je vrouw...net bevallen die moet bukken om je kind uit bed te halen is niet wenselijk evenals een te hoge plaatsing waar je kind uitvalt als het kan zitten/ staan.
  als je wilt kan ik wel eens fotootje maken...(?)

  Edit; het genoemde systeem zijn die flexa schroeven van hierboven.
  Laatst gewijzigd door Knutselaertje; 31-01-16 om 23:37. Reden: edit

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top