Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: flocking

 1. #1

  flocking

  Hallo,

  Ik kom nogal eens wat amerikaanse youtube filmpjes tegen waarin kleine juweeldoosjes binnenin worden afgewerkt door middel van flocking.
  Er wordt een coating aangebracht (met penseel) en dan strooien ze er massaal vezeltjes overheen die zich in de coating hechten. Het eindresultaat is dat de binnenkant helemaal gelijkmatig bekleed is met kleine vezeltjes.
  Weten jullie hoe deze methode bij ons heet, en waar dit materiaal dan ook verkrijgbaar is?
  Een voorbeeld hiervan: https://youtu.be/PJFjorzlI3k.
  Ik wil dit graag aanschaffen, maar als het kan koop ik toch liever in Benelux of Europa aan ipv hier http://www.woodcraft.com/category/su.../flocking.aspx

  Alvast bedankt,
  Serge

 2. #2
  Toevallig dat ik deze ook zag bij mijn speurtocht. Ik vroeg me af hoe gezond dat spul zou zijn. Ik ben benieuwd naar de reacties die je krijgt!
  Met vriendelijke groet, Ronald

 3. #3
  Kijk eens op modelbrouwers.nl. Deze methode word veel gebruikt in de modelbouw. Ze verkopen het volgens mij ook wel daar.

  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar de methode en materiaal lijkt mij hetzelfde.
  Laatst gewijzigd door jelmer; 01-02-16 om 12:26.

 4. #4

 5. #5
  Dit wordt ook vaak gedaan in de auto wereld. En dan met name in de racerij op het dashboard. Misschien dat je dit eens op een autoraceforum zou kunnen vragen?

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Volgens mij is dit pigment poeder, in diverse kleuren verkrijgbaar voor velerlei toepassingen?
  http://www.verfmolendekat.com/verfstoffen/


  groet Pel.
  Laatst gewijzigd door Pel; 01-02-16 om 22:50.
  Pel; Hout wirktj.

 7. #7
  ik weet dat er zo luidsprekers bekleed werden,de vezels werden dan met hoogspanning statisch geladen zodat ze allemaal rechtop erop kwamen te staan.was indertijd bij HK audio

 8. #8
  Een kennis van mij is hier onlangs mee gestart, voornamelijk met auto-onderdelen.. Dus als je heel toevallig van regio Scherpenheuvel (B) bent kan ik je wel met hem in contact brengen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top