Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: fluiten

 1. #1

  fluiten

  Met al die samengestelde werkjes, schiet ik geen fluit op natuurlijk. Mijn doel is wildfluiten te maken. In Nederland is dit moeilijk. Niemand van de draaiers kan mij hierbij helpen denk ik. Als er iemand is, steek je vinger op!
  Ik heb gemerkt, dat je niet ver komt met speedboren. Mijn kennis reikt niet zover. Welke boren zijn er nog meer. Hoe kan ik een ruimer gebruiken? Wat is een canonboor?
  Hoeveel krimpt hout ook al is het droog ?
  met fluiten heb ik begrepen, is het werken met tienden van een millimeter.
  Au, dat wordt draaien en schuren....

 2. #2

  Re: fluiten

  Nickle.
  Hier moet je een beetje voorzichtig mee zijn en niet te veel ruchtbaarheid geven aan wildfluiten, want wildplassen is ook al strafbaar gesteld...................
  Maar volgens mij heeft er in een blad van de Belgische houtdraaiers een keer een soort wildfluit gestaand.
  Overigens vind je in "ActieRadius" (het blad van de landelijke houtdraaiersvereniging) in nr.53 en nr.55 een naukeurige beschrijving van het maken van fluiten en het gebruik van de ruimer.
  Bovendien is Jan Bouterse uit Arnhem? een specialist op het gebied van muziekinstrumenten en geeft leiding aan en club enthousiaste muziekinstrumentdraaiers.
  Veel succes!
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: fluiten

  volgens mij heeft woodturningonline.com een paar stukken over het maken van fluiten. heb jij een foto van zo'n dergelijke fluit?

  rick

 4. #4

  Re: fluiten

  Ik ben lid geworden van een Amerikaans Call forum. Heel veel info over eenden- en ganzen fluiten. Eigenlijk heeft Nederland geen traditie in het maken van wild fluiten. Wild plassen wel. :shock:

 5. #5

  Re: fluiten

  Wat moeten we eigenlijk bij wildfluiten ons dan voorstellen?

 6. #6

  Re: fluiten

  Het zijn fluiten om eenden, ganzen kraaien vossen te lokken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top