Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Snijplank met streep

  Hoi,
  Ik wil een snijplank maken zoals op de foto. Heb al wel gewone kopse snijplanken gemaakt maar wil er nu een met een streep er in.
  Is de streep op de foto ook met de kopse kant naar boven gericht? Of houd je met zulke dunne strookjes geen rekening met de kopse kant.

  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   eden-snijplank-eqp005-3727-d1.jpg
Bekeken:  410
Grootte:  18,6 KB
ID:    42079

  Alvast bedankt
  groeten,
  Aaron

 2. #2
  Goedemorgen Aaron,

  De strookjes moeten ook uit kops hout naar boven gelijmd worden. Er zijn talloze fails op youtube ed te vinden waarin dit niet is gedaan en dit gaat dan niet bij het strookje werken maar vaak krijg je scheuren op zwakke plekken uit het 'massieve' hout.

  mvg wilco

 3. #3
  Hoi Wilco,
  Bedankt voor de uitleg. Heb je toevallig ook een filmpje waar dat wordt uitgelegd of een zoekterm want ik ben nog niks tegengekomen wat daar specifiek op in gaat.

  groeten,
  Aaron

 4. #4

 5. #5
  Thanks,
  Ik ben nu op zoek naar een filmpje over hoe het wel moet

  groeten,
  Aaron

 6. #6
  Misschien een rare gedachtengang en ik heb echt nog geen ervaring met hout.. maar is het niet mogelijk om als "2e" laag een lichtere plank er onder te lijmen. wanneer je dan de plank zaagt en de rijen kwartslag omkeert dan krijg je die witte randen?
  Ik vermoed vast dat qua werking van het hout hier enige problemen mee zal zijn..

 7. #7
  hmmm, dat zou ook kunnen idd. Moet even kijken wat ik ga doen, het moeten natuurlijk wel strakke lijnen worden.

  bedankt,
  Aaron

 8. #8
  Een waarderend lachje voor ImNaiki! Het is leuk out of the box gedacht. Het maakt de kwestie alleen wat gecompliceerder dan nodig is. De clou is inderdaad dat je met twee panelen (planken) werkt. Maar in plaats van die dunne lichtere plank eronder te lijmen, zaag je hem eenvoudig in stroken van gelijke breedte als de stroken van je andere paneel (de breedte van deze stroken bepaalt de dikte van je uiteindelijke snijplank). Dan kun je eenvoudig het patroon leggen dat je wilt krijgen. Snap je?
  Vriendelijke groet, Nerflander
  [I]Alles wat de moeite waard is kost moeite.[/I]

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2010
  Locatie
  Balloërveld (Dr)
  Berichten
  904
  Aaron,

  Hier een filmpje hoe het wel moet...
  Succes!

  Groet,
  Jan

 10. #10
  Sorry Jan voor de late reactie. Bedankt voor je filmpje. Is iets anders omdat hij daar een "muur" maakt maar ik kan er wel wat van leren.

  Ga er binnenkort aan beginnen.

  Groeten,
  Aaron

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top