Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19
 1. #1

  Nieuwe schuurmachine voor het kaalschuren van een grenen vloer

  Ik ben op zoek naar een nieuwe schuurmachine en heb eigenlijk geen budget, ik koop wat ik nodig heb zeg maar.

  Zelf ben ik een hobbyist, dus wat ik nu ga kopen heb ik waarschijnlijk over 30 jaar nog steeds. Ik moeten een ca 60 vierkante meter gaan kaalschuren, waar nu een dekkende lak op zit. Ik ben reeds in het bezit van een Festool RTS 400 EQ-plus en die bevalt mij zeer goed, maar ik zit zelf totaal niet aan merken vast. Dat gezegd hebbende kom ik trouwens wel steeds bij Festool uit als het gaat om schuurmachines. Aangezien vloeren schuren niet een alledaagse activiteit zal worden wil ik eigenlijk absoluut geen bandschuurmachine, maar meer een goede aanvulling op mijn huidige RTS 400 die ik ook voor andere zaken kan gaan gebruiken.

  Momenteel kijk ik naar een Excenterschuurmachine ETS EC 150/5, wat is jullie mening daarover om deze voor bovenstaande te gaan gebruiken? Zijn er hier ook mensen die het verschil goed kunnen uitleggen tussen de ETS EC en zonder EC aanduiding? gaat mij vooral om het gebruik. Of zou een Rotex beter op zijn plaats zijn? kan je met beide goed langs plinten schuren?

 2. #2
  Rotex langs een plint zou ik niet doen, het schuurpapier is iets groter dan de zool en dan krijg je krassen op je plinten
  rotex schuren is toch net mijn favoriet, als je ff niet oplet ben je een kuil aan het schuren
  natuurlijk kun je zo een vloer met alles schuren maaaaaaar er gaat wel veel tijd in zitten
  Er gaat overigens ook een aardig stukkie schuurpapier aan te pas komen, lak gaat in de korrel zitten, dus veel wisselen (= kostbaar)

  Je kunt ook naar een Rupes Planetaire machine kijken, die heb ik ook staan
  Fijne machine, 200mm zool, planetair is bij rupes wat bij festool rotex is, maar zoals gezegd....goed opletten


  Waarom huur je niet een vloeren schuurmachine ?
  Met een hamer past alles...

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  60 m2 met een kleine schuurmachine is echt niet te doen. Huur zo'n grote bij de boels oid. Korrel 40 en je 60 m2 is met een uurtje kaal, daarna kan je weer opbouwen. Ik heb van de zomer 40 m2 gedaan en met alleen een excenter was ik nu nog bezig geweest.

  Zo'n grote echter is wel oppassen geblazen, je hebt zonder moeite zo de kuilen in vloer zitten bij de minste aarzeling, het is nochtans goed te doen met wat voorzichtigheid. De randen heb ik wel gedaan met een excenter en dat vond ik al heel veel werk. Het resultaat was/is prachtig, maar had er niet aan moeten denken om dat allemaal op mn knietjes te moeten doen!

 4. #4
  Bedankt voor je reply Toxiq, ik heb al gekeken naar een huurmachine, maar dan krijg ik gelijk weer zo n bandschuurmachine en dan wel zon hele zware voor de professional. Aangezien ik het niet gewend ben om daar mee te werken, krijg ik een berg en dal resultaat ben ik bang. Daarnaast wil ik het per kamer gaan doen wat betekend schuren, beitsen lakken en volgende kamer, en dat is met huren altijd erg lastig te regelen.

  Je bedoelt de RUPES EK 200AS electrische planetaire schuurmachine met afzuiging - NIEUWSTE MODEL?

 5. #5
  Ik heb een klein stukje gedaan met mijn RTS 400 en het viel mij helemaal niet tegen moet ik zeggen. Granat korrel 80 en gaan. Nu is die RTS idd te licht, maar een paar tikjes zwaarder lijkt mij prima te doen eigenlijk. Daarnaast als ik kuilen aan het schuren ben met een zware bandschuurmachine ben ik pas echt ver van huis......

 6. #6
  Die korrel 80 van Granat liep trouwens helemaal niet vol bij de vierkante meter die ik heb gedaan. Gebruik er wel stofafzuiging bij, misschien dat dat scheelt;-)

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Het valt echt mee hoor, dat kuilen schuren. Ik heb 1 kuil geschuurd, dat was toen ik net 5 minuten bezig was. Was in de slaapkamer waar het bed kwam te staan. Daarna ging het heel soepel.

  nu moet ik wel zeggen dat ik geen tijd had om het rustig aan te doen. Ik had anderhalve week om de vloeren te doen en het hele huis te schilderen en behangen. Daarnaast moest ik alle v-groeven nog met de hand uitkrabben en heel veel kit tussen de vloerdelen verwijderen Als er eenmaal meubels in staan is sws elke oneffenheid niet meer te zien.

  Zo'n Rupes is wel het einde, heb mn tafel met een luchtgedreven model geschuurd, wat een heerlijkheid en erg snel en mooi!

 8. #8
  Die bedoel ik inderdaad Rows, is heb de A (zonder S)
  afzuiging gebruik ik ook maar zonder lak heeft het papier zeker een langere standtijd
  Ik vind Sia prettiger, goedkoper en een langere standtijd (maar meningen kunnen verschillen)
  met meerdere kamers is huren inderdaad lastiger
  Met een hamer past alles...

 9. #9
  Op mijn festool rotex zitten beschermers. Hierdoor schuur je niett tegen g glas en plinten. Ik heb de ro90. Ik zou voor de huur van een prof machi in e gaan.

 10. #10
  Ik zou ook een grote machine huren en het anders plannen. Maar als dat geen optie is dan is een rotex 150 goed geschikt. Bij de roterende schuurmachines van festool zit een opzetstuk zodat je vlak langs plinten kunt schuren zonder te krassen. Met een rotex op de grove stand kun je echt goed lak verwijderen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top