Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Question Waar koop ik een goede kwaliteit eiken wagondelen?

  Hallo allemaal,

  Ik heb een opdrachtje voor een aantal tafels met bladen uit, bij voorkeur, eiken wagondelen, van die lekker doorleefde planken van 4.5cm dik en liefst een 15 a 20 cm breed. Ze hoeven niet geschaafd of geschuurd te zijn, maar het moet wel een beetje fatsoenlijk hout zijn, dus geen grote scheuren en liefst ook geen gaten.

  Weet iemand een goed adres, bij voorkeur in de omgeving van Zoetermeer?

  Groets, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.469
  Google/marktplaats al geprobeerd? Bijvoorbeeld: http://www.marktplaats.nl/z.html?que...ostcode=6624KK

  Meeste leveren ook wel aan huis, maar wil je planken selecteren zal je zelf in de auto moeten stappen. Zonder gaten ga je ze sowieso niet vinden aangezien die dingen met dikke bouten hebben vast gezeten.
  Met vriendelijke groet,
  Joris

 3. #3
  Uiteraard marktplaats en Google al besnuffeld en links en recht wezen kijken. Probleem is dat het aanbod daar bijna allemaal rotzooi is, en dan bedoel ik echt troep waar dan ook nog de hoofdprijs voor betaald moet worden. Duur brandhout.

  Ik heb een schone lengte van 180 nodig, dat zit vaak wel tussen de gaten

  Groets, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.469
  Ik heb geen idee wat jij als troep of als goed beschouwd, maar het is sowieso allemaal intensief mis/ge-bruikt hout, dus de nodige sporen zal het altijd hebben. Ik heb zelf een paar maanden geleden enkele planken opgehaald bij Twan Janssen in Elst (gld) via marktplaats. Die had best wel, met voorgaande in gedachten houdend, nette planken staan.
  Of je die 1.80 tussen de gaten gaat vinden weet ik niet, ik denk dat de bouten dichter op elkaar hebben gezeten. Zelf heb ik ze geschoond en het blad behandeld met epoxy en naar mijn idee geven die gaten dan juist extra authentieke uitstraling.
  Met vriendelijke groet,
  Joris

 5. #5
  Troep is hout met grote barsten en scheuren die door en door zijn. Dat het hout doorleefd is, duidelijke gebruikssporen heeft, is de charme er van, maar een tafelblad waar je iedere dag de pasta uit moet peuteren is in een restaurant niet handig. Vandaar mijn zoektocht naar delen die wel doorleefd zijn maar nog redelijk heel en "dicht". Een van mijn huidige leveranciers van eiken heeft mooie oude balken liggen waar hij dikke planken uit zaagt, maar die zijn dan weer een beetje "te net" waardoor het beoogde effect er niet helemaal is. Nou ja, geen haast, ik zoek vrolijk door.

  Groets, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 6. #6
  Mischien een idee om de nieuwe planken zelf oud te maken?
  Staalborstel erover geeft mischien een gewenst resultaat.
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top