Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: meubelpanelen

 1. #1

  meubelpanelen

  Hallo,

  Voor het binnenwerk en de lades van mijn badkamermeubel wil ik meubelpanelen gebruiken.
  Zijn meubelpanelen meubelpanelen of is er toch verschil in kwaliteit. Deze zijn goedkoop bij Hubo, Gamma en andere DHZ-zaken .
  Of zouden jullie me andere plaatmateriaal aanraden?

  Groeten en bedankt voor uw antwoord.

 2. #2
  Kijk eens bij een houthandel.
  Scheelt soms pittig in de prijs en ze zijn een stuk rechter.

  Bij de bouwmarkt staan ze, bij de houthandel liggen ze.
  Daar blijven ze een stuk vlakker van
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 3. #3
  Kijk op marktplaats of er een verkoper van bruynzeel of lundia stellingen bij je in de buurt zit. Hier hebben ze over het algemeen stapels planken,van 30cm tot 80 cm breed en max een meter lang.

 4. #4
  Kijk eens bij houtenpanelen.nl
  Het is wel zo dat er kwaliteitsverschil is en dat zit in de noesten, vingerlas, of korte latten die aan elkaar gelijmd zijn. Bij de Splinter is het wel zo dat, toen ik er ging kijken, ze niet zo heel veel op voorraad hadden.

 5. #5
  De panelen van de Hornbach hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding wat mij betreft. Heb zelf voor een project de goedkoopste vuren panelen gebruikt die ik kon vinden (houthandelaar op Marktplaats gevonden), maar die bleken uiteindelijk toch wel van behoorlijke matige kwaliteit. Sommige bij aanschaf al zo krom als een hoepel (alles was al verzaagd door de handelaar) en laatst met een reststuk van zon' 50cm x 50cm van een paneel eens gekeken wat er gebeurde als ik er kracht op zou zetten. Brak op de lijmnaad! Dan is het volgens mij ook nooit goed verlijmd geweest, volgens mij moet de lijmverbinding toch vaak sterker zijn als het hout. Uiteindelijk kwam ik voor het project wat hout te kort en heb toen nog aantal panelen bij de Hornbach gehaald, die waren al een stuk rechter/steviger, maar ook niet perfect.

  Ik heb hier inderdaad ook nog wat Lundia stellingen staan en die (grenen dacht ik?) planken lijken wel van een andere planeet te komen. Echt een wereld van een verschil. Kaarsrecht en 'keihard.' Als ik nog eens iets met meubelpanelen ga doen ga ik denk ik ook op zoek naar oude Lundia legplanken. Of Bruynzeel zoals hierboven genoemd, die tip kende ik zelf nog niet.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top