Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  zelfklevend schuurpapier

  Weet iemand waar in Nederland zelfklevend schuurpapier wordt verkocht. Van dat schuurpapier waar aan de achterkant een sort lijm zit zodat je het op een vlakke plaat kunt plakken om beitels te kunnen slijpen. Lie-Nielsen verkoopt het. Zie het filmpje in de link:

  http://www.youtube.com/user/LieNielsen# ... PDxEb98ah8

 2. #2

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ik weet helaas niet waar je het kunt kopen.

  Echter bij het kijken van het filmpje vroeg ik me af waarom ze daarvoor schuurpapier gebruiken. Je kunt daarvoor toch veel beter diamand en japanse stenen gebruiken? Dat lijkt me tevens een veel betere investering. Als je voor elke beitel een stuk of 6 van die stukken zware kwaliteit schuurpapier moet gebruiken, gaat dat letterlijk in de papieren lopen lijkt me. Of heeft schuurpapier echt een groot voordeel tegenover stenen?

 3. #3

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ja, want dat gaat veel sneller. Je gebruikt het natuurlijk alleen als het nodig is, bijvoorbeeld als je een flinke slijpbeurt hebt doordat er een putje in zit.

 4. #4
  Athanor
  Guest

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ik ben het in Nederland nog nooit tegengekomen. Ik gebruik het systeem op een granietplaat die ik inspuit met 3M spuitlijm, daarmee kan ik de eerste tijd ook velletjes vervangen. Als ik het lang laat zitten moet ik de vellen er afsteken, de lijm wordt dan permanent :cry:

  Fons

 5. #5

  Re: zelfklevend schuurpapier

  He, das nou een mooie snelle oplossing. Thanks Athanor.

 6. #6

 7. #7

  Re: zelfklevend schuurpapier

  dubbel zijdig plakband van het merk tesa werkt super

 8. #8

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Bij mijn JET schuurband/-schijfmachine heb ik schijven, die op klittenband aan de machine kleven. Klittenband op een harde ondergrond plakken en dan de schijf erop kan ook voor handbewerking.
  Gewoon even tegen de schuurband houden gaat ook prima.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 9. #9

  Nog meer schuurpapier tips :)

  Ik bump (heropen) niet graag oude topics maar wilde hier toch graag even een opmerking bij zetten. Er wordt namelijk best veel gezocht naar (zelfklevende) schuurpapier-oplossingen voor het slijpen van beitels.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan pranger Bekijk Berichten
  Klittenband op een harde ondergrond plakken en dan de schijf erop kan ook voor handbewerking.
  Nee, dat is m.i. geen goed idee omdat je dan géén vlakke ondergrond kunt garanderen. Klitteband schuurschijven op een klitteband plaklaag kunnen ietswat ingeduwt worden en bieden daardoor dus speling. Dit heeft mogelijk afgeronde zijkanten tot gevolg. Schuurpapier (al dan niet zelfklevend) op een ondergrond als een marmeren steen of glasplaat garandeert wél vlakheid.

  Mocht je met dubbelzijdige tape je schuurpapier vastzetten, plak je schuurpapier dan alleen aan twee tegenovergestelde randen vast aan de glasplaat. Zie het gebied waar het schuurpapier op de tape vastzit vervolgens ook niet als schuurvlak; enkel de ruimte tussen de plakbandstrips in.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jan pranger Bekijk Berichten
  Gewoon even tegen de schuurband houden gaat ook prima.
  Dat is voor vlakheid een beter idee, en zien we ook soms in (YouTube)filmpjes terug; zelfs met ‘gewone’ handmatige bandschuurmachines. Heb zelfs iemand een bandschuurmachine omgekeerd in de bankschroef zien zetten om zo een vlak schuurvlak te krijgen. Handig, maar let wel op, het apparaat is daar beslist niet voor bedoeld én deze toepassing is minder veilig dan reguliere handmatige bediening!
  Schuur met een schuurband of bandschuurmachine ook niet nat. Beter schuur je dan korte momenten waarna je telkens de beitel in water afkoelt en afdroogt. Dit voorkomt opwarming van je beitel en dan kun je meteen periodiek controleren hoe ‘ver’ je al bent.

 10. #10
  Ik heb voor weinig een glasslijpmachine gekocht. Kan je prima nat beitels op slijpen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top