Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  zelfklevend schuurpapier

  Weet iemand waar in Nederland zelfklevend schuurpapier wordt verkocht. Van dat schuurpapier waar aan de achterkant een sort lijm zit zodat je het op een vlakke plaat kunt plakken om beitels te kunnen slijpen. Lie-Nielsen verkoopt het. Zie het filmpje in de link:

  http://www.youtube.com/user/LieNielsen# ... PDxEb98ah8

 2. #2

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ik weet helaas niet waar je het kunt kopen.

  Echter bij het kijken van het filmpje vroeg ik me af waarom ze daarvoor schuurpapier gebruiken. Je kunt daarvoor toch veel beter diamand en japanse stenen gebruiken? Dat lijkt me tevens een veel betere investering. Als je voor elke beitel een stuk of 6 van die stukken zware kwaliteit schuurpapier moet gebruiken, gaat dat letterlijk in de papieren lopen lijkt me. Of heeft schuurpapier echt een groot voordeel tegenover stenen?

 3. #3

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ja, want dat gaat veel sneller. Je gebruikt het natuurlijk alleen als het nodig is, bijvoorbeeld als je een flinke slijpbeurt hebt doordat er een putje in zit.

 4. #4
  Athanor
  Guest

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Ik ben het in Nederland nog nooit tegengekomen. Ik gebruik het systeem op een granietplaat die ik inspuit met 3M spuitlijm, daarmee kan ik de eerste tijd ook velletjes vervangen. Als ik het lang laat zitten moet ik de vellen er afsteken, de lijm wordt dan permanent :cry:

  Fons

 5. #5

  Re: zelfklevend schuurpapier

  He, das nou een mooie snelle oplossing. Thanks Athanor.

 6. #6

 7. #7

  Re: zelfklevend schuurpapier

  dubbel zijdig plakband van het merk tesa werkt super

 8. #8

  Re: zelfklevend schuurpapier

  Bij mijn JET schuurband/-schijfmachine heb ik schijven, die op klittenband aan de machine kleven. Klittenband op een harde ondergrond plakken en dan de schijf erop kan ook voor handbewerking.
  Gewoon even tegen de schuurband houden gaat ook prima.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top