Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Bedrijfsbus inrichting

  Omdat dit richting interieur bouw neigt maar in dit topic geplaatst. Wist niet zo goed waar anders te plaatsen ops:

  Anyway. Einde komende week lekker 2 weekjes op vakantie, maar daarna wil ik beginnen aan een inrichting voor mn busje (Toyota Hiace).

  Omdat ik een hoop los gereedschap heb en de prijzen van nieuwe systainers diefstal vind heb ik een tijdje zitten dubben hoe dit op te lossen.
  Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij CC vers fust kratten ( http://www.container-centralen.nl/cc...0freshbox.aspx ). Stapelbaar, redelijk onverwoestbaar en iets meer dan een euro per stuk. Een mooi karretje gemaakt (soort van verhuis plateau op wieltjes, maar dan op maat gemaakt) voor transport van bus naar werkplek en ik moet zeggen dat werkt perfect.
  Nu ben ik bezig met het maken van een inrichting voor in de bus waar deze kratten ook in gebruikt kunnen worden en daar gaat de vraag dan ook over.
  Bijgevoegd 2 scans (pdf) van een zijaanzicht en achter aanzicht van hoe ik de inrichting ongeveer in gedachten heb. (Het gaat hier om de ruimte voor de kratten, lege ruimte word later ingedeeld met vakken/schappen.)

  De vraag: Hoe lijkt deze constructie? Zijn gebruikte materialen sterk/dik genoeg en/of zijn er opmerkingen/aanvullingen?

  Kleine toevoeging wat betreft de constructie. Ik wil de balken invrezen, alwaar de multiplex dan in zal vallen. De balk constructie (graag advies over de te gebruiken soort verbindingen) wil ik in principe schroeven en de multiplex verlijmen, zodat het geheel in grote componenten geplaatst en verwijderd kan worden.

  Alvast heel hartelijk dank voor het meedenken.

  Attached files achteraanzicht indeling Toyota Hiace (2).pdf (560.7 KB) zijaanzicht indeling Toyota Hiace.pdf (628.1 KB)

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Bedrijfsbus inrichting

  Ik kan je geen kant en klare oplossing geven maar wel wat algemene aanbevelingen.
  De carosserie is gemaakt van eng dun plaatmateriaal. Maak gebruik van de verstevigingsribben of verdeel de krachten over een groot oppervlak. Zorg dat alles in zijwaartse richting gezekerd is, dan vliegt er niets door de ruimte bij scherpe bochten (net als slingerlatten aan boord van een schip). Zorg dat alles in de langsrichting muurvast ligt en bij remmen of een botsing niet naar voren kan schieten. Sinds ik de kop van een zuurstoffles door de voorkant van een bestelbus heb zien steken op de bestuurdersplaats na een ongeval ben ik hier altijd zeer alert op. Het tussenschot houdt bij een botsing vrij weinig tegen. Als je één model krat hebt kan je het rek indelen naar behoefte bij een klus. De dingen die je het meest nodig hebt het dichts bij de deur(en). Zorg voor duidelijke labels op de kratten. Zorg voor goed rollend matariaal. Werk modulair, bijvoorbeeld door verwisselbare gereedschapspanelen te maken, die je per klus plaatst of weghaalt. Voor de wegligging natuurlijk de zware dingen zo dicht mogelijk op de vloer. En heel belangrijk: zorg dat je de van goed af kan sluiten.

 3. #3

  Re: Bedrijfsbus inrichting

  ik zou de lades wat lager doen anders kan je er lastig in kijken.
  in mijn bus had ik vloerbedekking op de grond waar de kratten op de stonden. (ik heb best een fanatieke rijstijl en ze zijn nog nooit om gevallen.) hierdoor heb je een flexibele indeling welke kratten je dicht bij de deur houd.
  en in de stelling had ik losse voorraad liggen en mijn machines met zoals WR1944
  zegt met opstaande rand om de spullen op zijn plek te houden.
  wat een aantal van mijn collega's deden was de planken schuin naar achter plaatsen waardoor het gereedschap er niet uitviel dan is die opstaande rand niet nodig.

  en inderdaad de stelling goed verankeren aan de auto, ik had hem op twee punten vast zitten en hij trilde regelmatig los.

 4. #4

  Re: Bedrijfsbus inrichting

  Beste jpandriesse

  Ik ben volledig nieuw op het forum houtbewerkersforum, maar heb wel een aantal jaar ervaring als alround timmerman, interieurbouwer en bedrijfswageninrichtingen/betimmeringen van luxe auto's (deze week staat er BMW X5 op de planning), ik doe dit werk totaal zo'n 5 jaar als vakantiekracht bij een plaatselijk timmerbedrijf (ik ben namelijk nog maar 20 jaar en zit nogsteeds op school).

  Een aantal maanden (december 2009) geleden heb ik 2 bussen mogen betimmeren voor TNO Nederland en je raad het misschien al, dit waren twee Toyota's type hiace (verhoog + 4wd). Ik heb daar een aantal foto's van gemaakt, helaas kan ik die alleen niet laden omdat ze tegroot zijn (leuk zo'n telefoon met 5 megapixels :P ).

  Als je wilt kan ik deze naar je toezenden per mail met ook een kleine uitleg van de uitgevoerde werkzaamheden, daarnaast heb ik ook nog contacten bij een carrosserie bedrijf (waar wij voor werken) die advies kunnen geven over sterkte van de constructie e.d.

  Laat het me even weten als je wat info wilt, dan ga ik m'n best voor je doen.

  Met vriendelijke groet,

  René
  rene_moerkerke@hotmail.com

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Bedrijfsbus inrichting

  Hoi René,

  Je hebt een mail hoor.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top