Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23
 1. #1

  verhuizen naar Bangkok --nieuwe werkplaats--

  Hallo beste forumlezers,
  Het is de laatste tijd wat onrustig bij ons in huis, we staan voor een hele stap, want we gaan verhuizen.
  Mijn vrouw heeft een hele mooie baan aangeboden gekregen van haar werkgever, in Thailand.
  Dus de familie gaat verhuizen, eind deze maand, naar Bangkok. Dat brengt de nodige drukte met zich mee, veel regelwerk etc. Dat is ook de reden dat met een gereedschapkast bezig ben, want ik wil graag de nodige spullen meenemen en dat moet ook ergens in kunnen. De 380 machines laat ik staan.
  Maar no worries, het werk voor ons forum kan daar gewoon doorgaan :lol: !

  jaap

 2. #2

  Re: we gaan verhuizen

  Nou jaap dat is een hele stap, betekent dat dat je ook jouw mooie huis van de hand doet of hou je die aan. en hoe gaat het met je boot in aanbouw aflopen.. Wat doet je vrouw voor werk?

  groetjes Albert

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: we gaan verhuizen

  Succes, dat het jullie maar goed mag vergaan/bevallen

  Ik ben verder ook wel een beetje nieuwsgierig :mrgreen: Wat gaat ze doen en waar ga jij je mee bezig houden? Hebben jullie verder al ervaring met Thailand/ het wonen in het buitenland?

  Ik heb zelf voor een jaar in China gezeten, dat was helaas een wat minder succes.

 4. #4
  Athanor
  Guest

  Re: we gaan verhuizen

  Hallo Jaap,

  Dan zit het werkelijke vertrek er nu snel aan te komen! Ik had al het vermoeden dat je daar flink druk mee bent en die toolbox vraagt ook nog wel wat energie. Maar dan kun je een leuke collectie gereedschap meenemen en daar op de inheemse houtsoorten loslaten

  Gelukkig is de wereld een dorp geworden met het internet en dit forum zorgt voor contact over ons aller passie: hout en alles wat daarmee samenhangt! Hopelijk houden julie het hoofd een beetje koel in alle drukte en gaan jullie een boeiende tijd tegemoet (de politieke rust lijkt ook een beetje terug te zijn).

  Gelukkig blijven we van je horen!!

  Groet van Fons

 5. #5

  Re: we gaan verhuizen

  @albert, het huis houden we aan en we een heel aardig vriendenstel van ons gaat er wonen. De boot heb ik voor de komende jaren aan de buurman gegeven. Het schip kan bijna te water maar er moet nog wel wat aan gebeuren en over 3 jaar krijg ik hem weer terug. Ik vind het zonde dat het ding 3 jaar in de schuur blijft liggen, ze kan beter varen.
  @jpandriesse, mijn vrouw werkt bij frieslandcampina en gaat de financien doen van hun activiteiten in thailand, bangla desh en cambodja, daar ben ik best wel trots op! Ik heb zelf vanaf 1993 veel zaken gedaan in India, en vanuit India in een deel van Azie en heb me daar altijd erg op mijn gemak gevoeld.
  We hebben twee jonge kinderen die vanaf 9 augustus op de internationale school zitten. Ons nieuwe huis is 5 a 10 minuten fietsen van de school.
  Het viel niet mee een huis met een beetje werkplaats te vinden, 1 huis had een familyroom die daar volgens mij zeer geschikt voor was, maar dat was dan weer een ongezellig huis. Het huis waar we nu gaan wonen heeft een grote u vormige kamer, waarvan ik 1 pootje van de u als werkplaats ga gebruiken, in de airco, met schuifdeuren naar het buitenzwembad. Ik schaam me er bijna voor, maar wel heel erg leuk voor een paar jaar!!.
  @Fons, ja het gaat nu wel erg snel, misschien moeten we het forum wel uitbreiden met een webcam
  ben benieuwd wat ik daar aantref aan houtsoorten en spullen. Zoek eigenlijk nog een handige tafelzaag en heb wel spijt dat ik jaren geleden mijn cs70 verkocht heb. Heb recent wel een klein vlakvandikte bankje gekocht van Mafell via marktplaats, speciaal om mee te nemen.

  jaap

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: we gaan verhuizen

  ....jaap is druk bezig geweest met zijn projecten...pfff....warm.....zweet.......stof....z aagsel...aha...deuren open en.....plons...zo je zwembad in.... !!!! kijk dat heeft niet iedereen bij zijn werkplaats. ik wens je erg veel plezier met jullie nieuwe avontuur en tot over een poosje

  rick

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: we gaan verhuizen

  beste jaap

  alle koffers zullen nu wel gepakt zijn. al het gereedschap ook al verzendklaar? ik denk dat we de eerste volgende projecten zullen zien vanuit Bangkok. Ik wens jou en je gezin een hele goede reis toe en tot op het forum!!!

  groeten uit een zonnig zwolle

  rick

 8. #8

  Re: we gaan verhuizen

  Jaap en Jantje + die twee mooie kids:
  veel geluk, plezier en gezondheid samen en graag tot ziens!
  Oant sjen en tot kiek,
  Jan en Annie Pranger
  Lemmer.

 9. #9

  Re: we gaan verhuizen

  veel plezier ik ga ook naar thailand voor een maandje helaas wil graag een jaar maar, verplichtingen op school .

 10. #10

  Re: we gaan verhuizen

  Dank voor het warme meeleven. We zijn zaterdag jl vertrokken en zondag gearriveerd. Het huis dat we uitgezocht hebben komt pas half september beschikbaar, dat is niet zo erg want de container met spullen wordt dan ook ongeveer ingeklaard. Tot die tijd bewonen we een riant appartement, volledig gemeubileerd. Ben inmiddels ook weer online, maar mail gaat nog niet goed. De verbinding in het appartement werkt niet, dus tot die tijd zit ik buiten bij het kantoor van de beheerder en leen zijn wifi verbinding. Mooie gelegenheid om het forum bij te werken. Het is nu bijna half elf 's avonds (bij jullie half zes) het is nog 29 graden en ik zit op een mooie oosterste bank met veel kussens .
  Bijgaand nog wat foto's van de verhuizing en ik hoop met een 6 tal weken ook foto's van de nieuwe werkplaats. Heb het nog druk gehad en ontzettend veel hulp en medewerking van Haijo van de houtzagerij uit Akkrum gehad. Ik heb een nieuwe tafel in onderdelen in de container gestopt en een nieuwe werkbank. De tafel krijgt een blad uit een stuk bubinga en voor de werkbank hebben we van hard maple een 10cm dik blad verlijmd en van beide tafels de poten verlijmd en alle verbindingsstukken gezaagd en geschaafd. Het is allemaal onderweg, dus werk genoeg straks :lol: :lol:
  De nieuwe gereedschapskist heeft nog geen interieur, maar is deels volgeladen met mooie stukjes hout ook onderweg.

  jaap
  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top