Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Even voorstellen.

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2014
  Locatie
  Naast mijn buren
  Berichten
  796

  Even voorstellen.

  Hallo allemaal, ik ben Rob en woon met mijn Vrouw en Boxer en Jack russel in Hellevoetsluis.

  Na een flinke tijd meegelezen te hebben op dit forum, is het tijd geworden om mijzelf maar eens voor te stellen.

  Werken met hout vond ik vroeger helemaal niks maar daar ben ik anders over gaan denken toen ik 1 1/2 jaar geleden besloot dat ik een nieuw tv meubel nodig had.
  Zoals velen gingen ik op zoek naar wat er in de winkel te koop was, maar daar vond ik niets met de juiste maten.

  Ik besloot dat ik het dan maar zelf moest maken, dit was dan ook makkelijker gezegd dan gedaan in mijn geval, daar ik niet meer had dan een zaag en een oude gamma accutol waarvan de batterij ieder kwartier leeg was en nul ervaring met hout had. Dit werd dus helemaal niets.

  Dus maar een steigerhouten tv meubel op maat laten maken. (Maar ik had tenminste wel genoeg brandhout voor een aantal weken).

  Ondanks dat wij hier erg blij waren met het nieuwe tv meubel, baalde ik dat mijn eerste project mislukt was door onkunde en geen goed gereedschap.
  Zo ging ik dus op zoek op het net en kwam zo op dit forum terecht en bekeek vele you tube filmpjes.

  Hierdoor steeg het zelfvertrouwen en ik besloot om het maar een nieuwe poging te geven door het wat eenvoudiger te houden, ik begon met een nieuwe salontafel die bij het meubel moest passen.
  Maar ik had natuurlijk wel wat gereedschap nodig, dus een afkortzaag, nieuwe accutol en een kreg pockethole jig gekocht, en vol goede moed ging ik aan de slag.

  Het resultaat was een prima solide salontafel waardoor ik dan ook maar gelijk een eettafel maakte.

  Maar om een lang verhaal kort te maken, het virus sloeg ook bij mij toe, een bureau, dressoir en wat bijzettafels waren het gevolg.
  Tja voordat ik het zelf besefte had ik al onze meubels zelf gemaakt en de mensen die bij ons thuis komen vragen zelfs waar we die mooie meubels hebben gekocht.

  Ondertussen is mijn gereedschap steeds meer uitgebreider en beter geworden, met een Dewalt DWE7941 zaagtafel, Kreg freestafel met een Triton frees eronder en incra mitterbar, Metabo trekzaag, Scheppag inval zaag, goede accutol enzv, Hierdoor ben ik een beetje verder gegaan dan steigerhouten meubelen en maak ik nu meer kasten naar het voorbeeld van Jon Peters, daar ik het wel leuk vind om kastjes met beadmolding enzo te maken.

  Ik zal binnenkort wel even een paar foto's maken en plaatsen, maar nu ga ik ff kijken naar een hobbyruimte, daar ik nu alles bij droog weer in de tuin moet doen.

  Ik heb een mogelijkheid om een ruimte van 23 vierkante meter te huren in Hellevoetsluis voor iets meer dan 200 euro per maand, maar zou dit graag met een andere hobbyist samen doen. Dus bij interesse laat het ff weten.

  Alvast tot horens en tot ziens, Rob
  Laatst gewijzigd door Skybiker; 10-01-16 om 17:11.

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Welkom op het forum Rob, toch nog een hout freak geworden, bedenk dat je daar nooit meer vanaf komt Als je de onkosten van de hobby ruimte kunt delen met iemand zou dat natuurlijk dragelijker zijn, veel succes met het houtbewerken.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2014
  Locatie
  Naast mijn buren
  Berichten
  796
  Hoi Pel, ik weet wel zeker dat ik niet meer van dit virus afkom, helaas ging de hobbyruimte niet door, de eigenaar had in 1 uur meer dan 100 gegadigden.
  Ik heb nu besloten om mijn schuur maar wat groter te maken, maar dat is een ander verhaal.

  Gr, Rob

 4. #4
  Jammer dat de ruimte niet door is gegaan maar dat geeft ook weer mogelijkheden voor de schuur. Die kun je dan wel naar eigen inzicht inrichten
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.041
  Hoi Rob, welkom op het forum! Kan je niet als project een mooi ruime schuur van hout in de tuin zetten?

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2014
  Locatie
  Naast mijn buren
  Berichten
  796
  Helaas zit dat er niet in Klaas, de tuin is 4.3 meter breed en zo'n 7 a 8 meter lang, daarin staat de schuur die 3.3 meter lang en 2.3 meter breed is. Ik ga proberen om bij die 2.3 meter er een 1.5 a 2 meter bij te trekken. Maar ik ga hier nog wel even een nieuw draadje op de juiste plaats voor aanmaken. De camara lig te laden voor een fotootje van de situatie.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Inderdaad ruimte gebrek daar zitten de meeste onder ons mee, maar je wordt er wel vindingrijk van hoe e.a. op te hangen en op wieltjes te zetten, door de weinig beschikbare ruimte optimaal te benutten. Mijn werkplaatsje is 4 x 4 meter en er kan echt niets meer bij, anders had ik mij al lang een draaibank gekocht bij Ronald Kanne. Maar ik ben tevreden met wat ik heb, als ik sommige mannen hier op het forum hoor die er veel beroerder bij zitten als ik.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 8. #8
  Hallo Rob,

  Hartelijk welkom op het leukste forum voor houtlieden.

  Ik heb ook een kleine propvolle ruimte. Misschien kun je een vlierinkje verzinnen in de uitbouw van je schuur of een luifeltje, dat biedt ook wegzet mogelijkheden.

  groet,

  Hans

 9. #9
  Welkom op het forum!

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top