Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  kleiner zaagblad dan standaard/max.

  Als ik een cirkelzaagtafel heb voor zaagbladen van 250mm, kan ik dan zonderproblemen daar zaagbladen in zetten met een kleinere doorsnee voor bv plaatmateriaal die dus geen grote diameter nodig hebben? Denkbare problemen/aanpassingen waar ik aan denk is het spouwmes en het toerental.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  154

  Re: kleiner zaagblad dan standaard/max.

  Dat hangt van de zaagtafel af. Ik heb zelf een oude SCM zaag op krachtstroom, hierbij is het spouwmes in te stellen; de snelheid van de tanden varieert dan inderdaad (aantal toeren per minuut blijft hetzelfde, maar door de andere diameter leggen de tanden per toer meer/minder afstand af.

  Bij mijn mobiele zaagtafel (festool CS70) is het spouwmes niet in te stellen voor ander formaat zaagbladen (maar bij die zaag is het toerental electronisch geregeld en kan je dat met een draaiknop instellen)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top