Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Eiken tafel maken

 1. #1

  Eiken tafel maken

  Onlangs heb ik een tafel onderstel gemaakt met Okan hout waarop ik een stenen blad heb geplaatst. Het lijkt me wel leuk om dit nu eens te proberen met eik en een houten eiken blad. Het ontwerp is als volgt:
  https://media.restorationhardware.co...l-pd1$&wid=603

  Ik heb al enkele houthandelaars gecontacteerd met de vraag naar eiken balken (85x85mm) van 3 meter lang voor een tafel. Vaak raden ze mij dit af omdat het eik teveel zal kromtrekken. Idem met de planken.

  Wat denken jullie? Hoe kan ik het onderstel bouwen zonder dat mijn balken kromtrekken?

  Groeten,
  FB

 2. #2
  Door gebruik te maken van meerdere lagen van ongeveer 3cm dik en die op elkaar te lijmen.
  If you can't fix it with a hammer, it must be electrical.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Aug 2015
  Locatie
  Midden Limburg
  Berichten
  5.524
  Als je eiken balkjes van 8.5 cm x 8.5 cm 3 m lang tegen elkaar lijm gaat krom trekken, maar zoals Fantic al heeft gezegd verzagen tot ± 4 cm en dan verlijmen gaat wel.

  Groet Pel.
  Pel; Hout wirktj.

 4. #4
  Ik zou liever met een balk uit 1 stuk werken dan met gelijmde planken omdat ik dit mooier vind. Het is niet de bedoeling dat dit een superstrakke tafel wordt waarbij de planken zonder kieren tegen elkaar liggen. Het mag een beetje rustiek zijn zoals de tafel in het voorbeeld.
  Als ik toch voor een volle eiken balk van +-2.5m ga, denken jullie dan dat die zoveel kromtrekt dat het niet meer mooi zal zijn? Of dat het tafelblad gaat wankelen?
  Is er betaalbaar hout dat beter geschikt is voor dit soort tafel?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top