Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Buffettafel

 1. #1

  Buffettafel

  Hi,

  Ik wil voor een aantal evenementen een buffettafel maken, dus een voorstuk met twee zijpanelen. Daarop komt dan het blad te liggen. Maten zijn ongeveer 200 x 105 x 65.
  Nu wil ik dit van een multiplex maken, maar weet eigenlijk niet zo goed welk soort. Het geheel is zwaar, dus er zal niet heel voorzichtig mee omgesprongen worden tijdens het transport, dus chips lang de randen zijn snel aanwezig. Verder wordt het ding gewoon dik in de grondverf gezet, wat later evt. kan worden bijgewerkt, dus de look van het hout is niet van belang. Ik heb een proefmodel gemaakt van hardhout multiplex van de Jongeneel, maar het top en bodemfineer plintert veel te snel.

  Ik hoor graag als er iemand suggesties of handige links heeft!

  GR Harm

 2. #2

  Re: Buffettafel

  Probleem is dat de randen van het top- en bodemfineer splinteren als ze iets raken. Dat hou je met elke soort multiplex. Oplossing: zorgen dat ze niks kunnen raken! Haal bij Jongelen een paar latjes beuken en lijm en spijker die op alle vrije kanten. Schaaf of schuur ze vervolgens vlak met de multiplex-platen en rond de kantjes van de latten af. Op de hoeken waar de platen elkaar raken kan je een stukje infrezen en er een dun vierkant balkje inlijmen en afronden.

  Als je het zo doet vangt het beuken de mishandeling op en niet het multiplex.

  Arthur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top