Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  HMC cursus meubelmaker 1

  Heb mij aangemeld voor deze cursus in Amsterdam , HMC cursus meubelmaker 1.
  Het zijn 10 avonden

  Misschien kom ik er daar wel achter dat ik twee linkerhanden heb in plaats van 1.
  En vervolgens is er nog Meubelmaker 2 en 3 maar alles op zijn tijd eerst 1 is proberen.

  Zijn er hier mensen die deeltje 1 al gedaan hebben ? enne vertel is ?

 2. #2

  Re: HMC cursus meubelmaker 1

  Is er echt niemand die dit deeltje al gedaan heeft ? Kan het mij niet voorstellen kom is uit de kast en vertel .

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: HMC cursus meubelmaker 1

  ik heb zelf geen cursus gevolgd maar het lijkt me wel erg leuk. tevens goed op gelijkgezinde houtbewerkers te ontmoeten. veel succes met je cursus

  rick

 4. #4

  Re: HMC cursus meubelmaker 1

  Beste Rendew,
  Ik heb 2-3 jaar geleden op het HMC cursus 2 gedaan. De opdracht is dan een tafeltje te maken, met houtverbreding voor het blad, poten verjongen, laatje, zwaluwstaartverbinding, pen/gatverbinding etc.
  Ik vond het erg leuk om te doen. Handig voor die cursus is wel dat je al eens wat met gereedschap gedaan hebt. De docenten Joop en Ad (de laatste is iig niet meer aan de school verbonden en of hij de cursussen nog geeft weet ik niet) kunnen goed uitleggen en zijn echte handwerkers (skills en jarenlange ervaring).
  Bij cursus 1 ga je een hamer maken en een stok schaven. Ik vond dat wat te beperkt, maar als je vaardigheid op wilt doen in het schaven en in de beginselen van het houtbewerken dan lijkt het mij een goede cursus. Ik ben uiteindelijk niet verder gegaan naar cursus 3 want ik ben de deeltijdopleiding maar begonnen

  Veel plezier.
  grtn

 5. #5

  Re: HMC cursus meubelmaker 1

  Dankjewel houten klaas het enige wat ik weet is hoe een schaaf en hamer er uit zien dus lijkt het mij een goede zaak maar bij deel1 te beginnen .

  Verwacht er niet veel van bedoel dat niet negatief bedoel ermee te zeggen niet te verwachten iets spectaculairs in elkaar te kunnen zetten als je nooit iets gedaan hebt .
  Zie deel I als een begin die toch wel vervolgd moet worden met deel 2 en mogelijk deel 3.

  Maar die deel tijd opleiding dat betekend toch dat je ook gedeeltelijk werkzaam moet zijn in de hout branche voor de praktische kant /stage (paar dagen in de week) of hoeft dat niet.

 6. #6

  Re: HMC cursus meubelmaker 1

  Als je nog geen enkele vaardigheid hebt is het inderdaad handig om bij 1 te beginnen. Zou ik ook doen.

  Antwoord op je laatste vraag: Nee, je hoeft niet in de houtbranche te werken. Er zitten mensen van verschillend pluimage in de deeltijdklassen. Je moet wel de mogelijkheid hebben om tzt 3 keer 3 weken of 2 keer 5 weken stage te lopen. Dat hoeft niet achter elkaar. Het is zelfs zo dat je ook 1 dag in de week stage kunt lopen maar dan duurt het heel lang én er zijn weinig stageadressen waar dat kan (heb ik begrepen).
  Maar je kunt aan de deeltijdopleiding beginnen als je dat zou willen. Houd anders hun site eens in de gaten voor een open dag. Dan kunnen ze je alles vertellen.
  grtn

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top